Пътните полицаи ще работят в пограничните райони Продължава доказалата се

...
Пътните полицаи ще работят в пограничните райони Продължава доказалата се
Коментари Харесай

Продължава доказаната практика за контролна дейност на съвместни българо-румънски екипи

Пътните служители на реда ще работят в пограничните региони

Продължава потвърдилата се в годините добра процедура за реализиране на взаимна контролна активност на българо-румънски екипи от пътни служители на реда.

Проверките, които започнаха от през вчерашния ден, ще бъдат съсредоточени в пограничните региони на България и Румъния, избрани въз основата на данни на двете страни за упования натоварен трафик от румънски и български жители и такива директно преминаващи за Република Гърция.

Целта е усилване на ограниченията за сигурност, недопускане, попречване и секване на произшествия по пътищата.

Предварителният график е разискван по самодейност на началника на отдел „ Пътна Полиция “- ГДНП комисар Калоян Драганов с представители на дирекция „ Пътна полиция “ и „ Пътна съгласуваност “ към Главен инспекторат „ Национална полиция “ от Република Румъния.

В рамките на патрулната активност ще се реализира засилен надзор за определяне на нарушавания за погрешно изпреварване, приложимост на алкохол и наркотични субстанции, потребление на предпазни колани и системи за обезопасяване на деца, годност на документи на водачите за ръководство на транспортното средство, наложителни застраховки, техническо положение на транспортните средства, както и на случаи на транспорт на лица с нередовни документи за престояване. Контролните инспекции на взаимните дежурства ще се правят с полицейски автомобил, оборудван със система за видеозаснемане и аудиозапис.

*Източник: www.mvr.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР