Пътните настилки в районите със снеговалеж се обработват от 885

...
Пътните настилки в районите със снеговалеж се обработват от 885
Коментари Харесай

885 машини чистят републиканските пътища

Пътните настилки в регионите със снеговалеж се обработват от 885 снегопочистващи машини, оповестиха от Агенция "Пътна инфраструктура " (АПИ). При нужда в почистването ще се включат и в допълнение машини.

Шофьорите е належащо да потеглят на път с коли, готови за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да не подхващат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника. Блокирането на придвижването от транспортни средства, които не са готови за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали водачи и работата на снегопочистващата техника, показват от пътната организация.

За снегопочистване е лимитирано прекосяването на тежкотоварни коли над 12 т с ремаркета и полуремаркета през проходите "Троянски ", "Превала ", "Печинско ", "Рожен " и "Предел ".

Поради изобилния снеговалеж е лимитирано придвижването на камиони над 12 т с ремаркета и полуремаркета по републиканските пътища на територията на област Смолян. За снегопочистване е лимитирано прекосяването на коли над 12 тона и по пътя Батак - Доспат, по пътя Велинград - Разлог в сектора от с. Варвара до отбивката за с. Аврамово, по пътя Гоце Делчев - Катунци и по пътя Шипково - Рибарица.

Предупредителен оранжев код за значителни снеговалежи е избран за областите Бургас, Ямбол, Кърджали, Смолян и Хасково. Жълт код е за областите Пловдив, Стара Загора и Сливен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР