Пътническото място в космическия кораб New Shepard за полет в

...
Пътническото място в космическия кораб New Shepard за полет в
Коментари Харесай

Свободното място в космическия кораб на Безос продадено за 28 милиона долара

Пътническото място в галактическия транспортен съд New Shepard за полет в космоса с най-богатия човек на света Джеф Безос и брат му, е продадено на търг за 28 милиона $. Това оповестява в акаунта си в Twitter основаната от милиардера галактическа компания Blue Origin.
Името на спечелилия ще бъде оповестено по-късно, когато ще излезе и известието за целия четиричленен екипаж. Според компанията, провела търга, в наддаването са взели участие 7,6 хиляди души от 159 страни.
Полетът на Безос в космоса е плануван за 20 юли. Милиардерът назова това " най-великото премеждие с най-хубавия ми другар " и добави, че мечтае за галактическо странствуване от петгодишен.
Досие
Джефри Престън Безос е американски бизнесмен. Основател и изпълнителен шеф на интернет магазина за електронна търговия Amazon.com, създател и притежател на аерокосмическата компания Blue Origin, има и издателската къща Вашингтон Пост. Джеф Безос е най-богатият човек на планетата от октомври 2017 година, когато неговото положение се прави оценка на 92,3 милиарда $, към юни 2021 година е към този момент 186,8 милиарда $. През 1999 година списанието Time го афишира за Човек на годината. През февруари 2021 година Джеф Безос разгласи, че през третото тримесечие на годината ще напусне поста на общоприет шеф и ще оглави директорския съвет на компанията в качеството на негов изпълнителен ръководител. На 4 юни 2021 година Безос заяви, че публично ще се отдръпна на 5 юли 2021 година, а три дни по-късно съобщи, че ще лети в космоса дружно с брат си Марк Безос на 20 юли 2021.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР