Пътнически самолет беше потопен в морето в Североизточна Турция, за

...
Пътнически самолет беше потопен в морето в Североизточна Турция, за
Коментари Харесай

Потопиха самолет в морето край Турция, за да има условия за скуба дайвинг

Пътнически аероплан беше потънал в морето в Североизточна Турция, с цел да подтиква развиването на скуба дайвинга, заяви Анадолската организация, написа Novini.bg.

Самолетът Еърбъс А330 беше спуснат в морето в петък на към една миля във вътрешността от пристанището Ибридже в окръг Одрин със специфична гала.

Заместник-валията на Одрин Али Уйсал съобщи, че Сароският залив в северната част на Егейско море има огромно значение от позиция на туризма. "Скуба дайвинг туризмът има друг пазарен сегмент от всеобщия туризъм ", сподели Уйсал, като означи, че елементарният екскурзиант генерира доход от по-малко от 500 - 600 щатски $, до момента в който туристите, които идват за скуба дайвинг, генерират по 2000 - 3000 $.

Самолетът е спуснат на дълбочина към 30 метра под повърхността на морето. Той е създаден през 1995 година и е изведен от употреба предходната година.

Различни предмети и фигури, представящи борбата при Чанаккале през Първата международна война, също бяха спуснати в морето като част от изкуствения риф.

Очаква се рифът освен да способства за развиването на туризма, само че и да сътвори хабитат за морския живот.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР