Пътнически самолет Ан-148 катастрофира в Московска област, съобщава Интерфакс. Няма

...
Пътнически самолет Ан-148 катастрофира в Московска област, съобщава Интерфакс. Няма
Коментари Харесай

71 души загинаха при самолетна катастрофа край Москва

Пътнически аероплан Ан-148 катастрофира в Московска област , оповестява " Интерфакс ".

 Няма данни за потърпевши българи при самолетната злополука в Русия, заяви Външно
Няма данни за потърпевши българи при самолетната злополука в Русия, заяви Външно

Към този миг няма български жители, които да са търсили подпомагане

Властите потвърдиха, че няма оживели при случая.
Загинали са 71 души - 65 пасажери и шестима души екипаж; Открити са две тела; Самолетът се е разрушил към 6 минути след излитането си от Москва за Орск; Условията са били удобни за летене; Ан-148 е на Саратовските авиолинии; По непотвърдена информация самолетът се е блъснал в хеликоптер. Впоследствие информацията беше опровергана; Открита е едната от " черните " кутии;


На борда на самолета е имало 71 души . Според източник на РИА Новости на борда на изчезналия от радарите Ан-148 на Саратовските авиолинии е имало 65 пасажери и 6 души екипаж .

От Саратовските авиолинии потвърдиха в публично известие, че са починали 65 пасажери и шестима души екипаж.

Командирът на разрушилия се аероплан Валерий Губанов е имал 5 000 часа нальот , от които 2 800 на Ан-148, осведоми РИА Новости, базирайки се на представителя на Саратовските авиолинии Елена Воронова.

Над 60 от пасажерите са поданици на Оренбургска област.

Самолетът, с полет 6W703, е изхвърчал от московското летище " Домодедово ". Той е изпълнявал полет от Москва за Орск.

Ан-148 е аварирал в Раменски регион , не доста надалеч от столицата на Русия.

На мястото на злополуката са открити две тела и едната " черна " кутия.

 Снимка 339578
Източник:

" Интерфакс " отбелязва, базирайки се на източник от управляващите, че " няма късмет " за оживели, отломките са разпилени на километър от село Аргуново.

Започнато е наказателно произвеждане, защото самолетът се е разпилял в радиус от 1 километър като при детонация във въздуха.

Няма оживели при злополуката , оповестява ТАСС, като се базира на източник от службите за изключителни обстановки.

Росавиация осведоми, че самолетът е липсващ от радарите няколко минути след излитането си. Ан-148 е изхвърчал в 14,21 ч. Московско време и е липсващ от радарите в 14,27 ч. Според прокуратурата самолетът е паднал 4 минути след излитането си.

Все още не е известна повода за случая . От службите за изключителни обстановки оповестиха, че неприятни метеорологични условия, неточност на екипажа и техническа нередовност могат да са измежду аргументите за злополуката.

Според информацията метеорологичните условия са били удобни за хвърчене.

Източник съобщи пред Газета.ру, че водачът на самолета е съобщил на авиодиспечерите за неизправнос т и е изискал позволение да кацне в град Жуковский. Летището се е намирал на към 30 километра от мястото на злополуката.



Руският президент Владимир Путин е изразил съболезнования . Владимир Путин е поръчал на държавното управление да сътвори специфична комисия за следствие на злополуката, разгласи представителят Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

 Снимка 339576
Източник:

Междувременно източник от правоохранителните органи разкри пред Лента.ру, че покрай мястото на злополуката има парчета от втори въздушен съд.

Според информация на различен източник става въпрос за хеликоптер на «Почты России». Не се изключва вероятността самолетът да се е сблъскал с въпросния хеликоптер.

От «Почты России» опровергаха, че техен хеликоптер е забъркан в злополуката, защото имат единствено два самолета Ту-204 С.

Свидетели оповестяват за пожар на самолета , до момента в който е бил във въздуха.

Властите отхвърлиха информацията самолетът да се сблъскал с хеликоптер. На мястото избавителните екипи не са разкрили парчета от хеликоптер.

Падналият аероплан е създаден от Воронежским авиастроительным объединением (ВАСО) през 2010 година Ан-148, с регистрационен номер RA-61704, е във флота на Саратовските линии от 8 февруари 2017 година Седем години самолетът е бил благосъстоятелност на самолетна компания " Россия ".

Ан-148 е задоволително благонадежден аероплан . За близо 10 година случай е имало единствено по време на изпитателен полет през 2011 г ., отбелязва Газета.ру.

Според популяризирана информация регистрирани са общо 24 повреди, свързани със аероплан Ан-148.



Президентът Румен Радев изпрати съболезнователен адрес до президента на Руската федерация Владимир Путин , оповестиха от прессекретариата на президента ни.

" С голямо страдание узнавам новината за тежката злополука на съветския пътнически аероплан край град Москва, вследствие на която са починали пасажерите и екипажът му ", написа президентът в своя адрес.

Румен Радев изрази най-дълбоки съболезнования на околните и фамилиите на починалите в трагичния случай.

Очаквайте детайлности!
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР