Пътни строители излязоха на протест, заради неизплатени милиони за ремонта

...
Пътни строители излязоха на протест, заради неизплатени милиони за ремонта
Коментари Харесай

Недоволство на служители на "Автомагистрали - Черно море" заради неизплатени милиони за ремонти

Пътни строители излязоха на митинг, поради неизплатени милиони за ремонта на Автомагистрала " Тракия ". Служители на " Автомагистрали - Черно море " блокираха основни артерии в страната, а неодобрение имаше и пред Министерския съвет.

От сдружението са изправени и пред редица проблеми като наложително прекъсване на работа, както възможни съкращения на чиновници.
Снимка: bTV
Над 800 са чиновниците на " Автомагистрали – Черно море ", наранени от неизплатените близо 37 млн. лева

Недоволството и блокадата на пътни артерии у нас наложи служебният районен министър Виолета Комитова да успокои компанията, че си е свършила добре работата, макар забавянето на сектора от Автомагистрала " Тракия " сред Чирпан и Стара Загора.

Служителите на сдружението в Шумен обаче останаха недоволни от отговора на министър Комитова.
Снимка: bTV
„ Съгласяваме се с нея, изпълнили сме си ремонта качествено, само че не можем да се съгласим, че не сме го изпълнили в период. Имаме документи, ние сме си свършили работата на 30 юни, когато беше стихотворец нашият ангажимент “, изясни Асен Тодоров, синдикален водач на „ Автомагистрали – Черно море “ в Шумен.

От Регионалното министерство желаят бюджет от 1,5 милиарда лева, с цел да може ведомството да извърши всичките си разплащания, а в Народното събрание Комитова внесе още разяснения: " Има планувани средства, които ще бъдат извънредно незадоволителни за оня милиард и половина, който е контрактуван от контракти от предходното държавно управление. Те са с обещания за милиард и половина да разплатим за пътища. Тези пари ги няма нито в предходния бюджет, нито в актуализацията на бюджета, някой може да обезпечи милиард и половина през месец август. “
Снимка: bTV
Тя добави следното: " Смятам, че протестиращите би трябвало да отидат на избран адрес в Банкя, с цел да се изясни там за какво са ги измамили и за какво са подписани за милиарди контракти, които не са планувани в бюджета. “

От ГЕРБ-СДС дадоха отговор на Комитова, че не схващат от кое място служебният министър на районното развиване чака пари, откакто в оферти от държавното управление обновен бюджет такива средства не са планувани.
Снимка: bTV
Пред bTV някогашният началник на " Автомагистрали " ЕАД Стоян Беличев съобщи, че недоумява за какво Министерство на регионалното развитие не може да се разплати.

„ Предишният шеф на АПИ беше уволнен от госпожа Комитова тъкмо тъй като е почнал да разплаща на компаниите. Сега тя споделя: „ Нямаме пари и няма да платим “. В същото време съвсем 600 млн., които бяха в сметката на Министерство на регионалното развитие и отредени за Автомагистрала „ Хемус:, тези пари умерено могат да ги употребяват, с цел да се разплатят за безусловно всички отговорности “, съобщи той.

Всички контракти на " Автомагистрали " се ревизират и от прокуратурата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР