Пътната полиция започна проверки в цялата странаправилно ли пресичат пешеходците.

...
Пътната полиция започна проверки в цялата странаправилно ли пресичат пешеходците.
Коментари Харесай

Росен Рапчев: Средно на месец загиват между 10 и 13 човека при 150 ПТП през зимата

Пътната полиция стартира инспекции в цялата страна вярно ли пресичат пешеходците . Акцията ще продължи до 30 януари. Ще има всеобщи инспекции на хора къде пресичат пътното платно. При тези, които нарушават разпоредбите, ще последват и наказания.

Акцията е поради зачестилите случаи на произшествия с пешеходци у нас. От началото на годината в страната  са регистрирани 88 катастрофи с присъединяване на пешеходци.
Специално внимание ще бъде обърнато и на водачите, които нарушават разпоредбите за придвижване по пътищата

„Пешеходецът е най-уязвимият участник на придвижване по пътя. За последните три години през зимните месеци те са най-често потърпевшите, като статистиката сочи, че приблизително на месец умират сред 10 и 13 индивида при 150 ПТП през тези зимните месеци „, сподели пред БНР Росен Рапчев, специалист в Агенцията по сигурност на придвижването . „Има две нови тендениции последните години. Едната е, че водачите все по-често дават преимущество на пешеходеца, а другата е, че все по-често пешеходците персичат погрешно и на рискови за него места. Като концентрацята при секване е доста значима за пешеходеца, търпението е най-хубавият съдружник на пешеходеца „, предложи още пътният специалист. Още по тематиката в звуковите файлове.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР