Пътната полиция е заловила от началото на годината над 2

...
Пътната полиция е заловила от началото на годината над 2
Коментари Харесай

Над 2 хил. дрогирани шофьори хванали от КАТ

Пътната полиция е заловила от началото на годината над 2 хиляди водачи, които са управлявали под влияние на опиати и упойващи субстанции, заяви БНР, базирайки се на Министерство на вътрешните работи.

Само за юли са регистрирани 260 души, качили се зад кормилото след приложимост на опиати или упойващи субстанции. За тях са формирани досъдебни производства.

От началото на годината до 5 август полицията е открила 2161 водачи, които са карали под влияние на опиати и упойващи субстанции. На 936 от тях са приложени полеви проби.

За месец юли КАТ е открил 260 водачи в цялата страна, използвали опиати. За това им действие има формирани следствия.

Специалисти поучават, че след приложимост на опиати или упойващи субстанции най-малко две седмици не трябва да се кара. Тестовете, с които разполага пътна полиция, откриват количества наркотично вещество в тялото с отминалост най-малко 15 дни.
При кръвен тест се открива съществуване на наркотично вещество до една година обратно. Полевата инспекция се прави за 10-15 минути.

При отвод на инспекция за опиати, може да бъде наложена санкция до 2 хиляди лв., както и автомобилът да бъде лишен за период от 6 месеца до 1 година. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР