Пътна полиция започва две летни акции. Засилено полицейско присъствие и

...
Пътна полиция започва две летни акции. Засилено полицейско присъствие и
Коментари Харесай

В сезона на отпуските: Пътна полиция с две акции през лятото

" Пътна полиция " стартира две летни акции. Засилено полицейско наличие и надзор на пътя ще има до края на август.

Традиционната акция “Ваканция, да пазим живота на децата на пътя ” ще бъде от 15 юни до 31 август . По данни на " Пътна полиция " за същия интервал на предходната година са починали 5 деца, а 356 са били ранени, всички те са били пасажери в коли на родители и близки.

Предвидени са строги наказания за родителите, които разрешават малолетни деца да сядат зад кормилото. Успоредно с тази акция ще се организира и обичайна акция “Безопасно лято ” , която е ориентирана към пътнотранспортния травматизъм.



фотоси: Българска телеграфна агенция

" Полицейските чиновници ще се движат в трафика, като ще наблюдават за неправилни маневри, погрешно придвижване по автомагистралите. Знаете кои са най-честите нарушавания - придвижване в лентата за наложително прекъсване, като водачи, които не се вписват в нормалната пътно-транспортна конюнктура посредством демонстрация на експанзия, неспокойствие и други сходни, ще бъдат извеждани от трафика и обширно проверявани. Респективно откакто се възстановява придвижването полицейските сили ще бъдат пренасочвани в обитаемоте места, в други места, които имаме висока посещаемост на питейни, нощни заведения и пътищата сред тях за извънредно интензивни инспекции за приложимост на алкохол, наркотични субстанции и неправоспособни водачи ", изясни инсп. Лъчезар Близнаков от " Пътна полиция " - ГДНП.

За двете акции ще бъдат ангажирани оптимално доста униформени. Предвидени са хора и за морските курорти. Така ще може да има по-интензивни нощни инспекции.

Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР