Пътна полиция предприема допълнителни мерки заради засиления трафик на транзитно преминаващи чужди

...
Пътна полиция предприема допълнителни
мерки заради засиления трафик на
транзитно преминаващи чужди
Коментари Харесай

С оглед интензивния трафик на транзитно преминаващите през страната чужденци, екипи ще бъдат разположени по АМ „Марица“, „Тракия“ и пътя София-Калотина

Пътна полиция подхваща допълнителни мерки поради засиления трафик на транзитно преминаващи непознати жители от южната ни граница към западната. Поради тази причина засилено ще е присъствието на екипите по пътя от Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “, Автомагистрала „ Марица “, Автомагистрала „ Тракия “ и път I-9 (София-Калотина).

Остава в действие и засиленото полицейско присъствие по главните пътища на страната, защото интервалът съответствува с отпуските у нас и интензивното пътуване от и към Черноморието ни.

Припомняме, че със заповед на АПИ, в последния работен ден на седмицата за времето от 18 до 20 часа ще се спират товарните коли, движещи се в посока София-Пловдив на Автомагистрала „ Тракия “. Изключение ще се прави за тези камиони, превозващи рискови товари, живи животни и стоки на температурен режим. Същата мярка ще е в действие и в неделя, само че за времето от 16 до 20 часа за движещите се в посока Бургас-София.

Подобно ограничаване ще има и на АМ „ Марица “ в неделя за времето от 16 до 20 часа в посока Свиленград-АМ „ Тракия “. На АМ „ Струма “ придвижването на товарни автомобили ще е лимитирано за времето от 10 до 14 часа в посока п. в. Даскалово-АМ „ Тракия “.

От полицията още веднъж напомнят основните правила за безвредно шофиране:

водачите да карат със съобразена с пътните условия скорост и да спазват указанията на маркировката и на служителите на реда;

в никакъв случай да не се движат в аварийната лента на автомагистралите и да не спират там без причина;

в никакъв случай да не подценяват дължината на пътя и в случай че той е над 3 часа, да плануват най-малко една почивка;

да не поемат на път, в случай че са употребили алкохол, наркотични субстанции или техни аналози.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР