Пътна полиция - Пловдив започна масирана акция на територията на

...
Пътна полиция - Пловдив започна масирана акция на територията на
Коментари Харесай

Пътна полиция - Пловдив започна масирана акция по холандски модел

Пътна полиция - Пловдив стартира масирана акция на територията на региона за инспекции на МПС с проява пред публицисти.

Новата акция се организира по холандски модел, широкообхватен способ, който включва инспекция на всички документи на колата и водача и проба с дрегер за алкохол и опиати. Новият способ планува прекъсване по няколко автомобила по едно и също време. Служителите на реда стопираха доста коли, като на един от първите тествани водачи дрегерът регистрира съществуване на алкохол. На място бяха свалени номерата на колата, само че на детето, което се возеше в нея, пътните служители на реда подариха играчка, като част от акцията им на пътя.

По думите на комисар Костадин Костов, шеф на отдел " Охранителна полиция " към ОД на Министерство на вътрешните работи - Пловдив, задачата на актуалната акция е да се обърне внимание на водачите на МПС-та и най-много на тези, които са с по-малък опит и стаж, да се завиши тяхното внимание и държание по време на шофиране. Той предложи водачите да съблюдават разпоредбите за придвижване, да се преценяват с пътната конюнктура и с метеорологичните условия, като по този метод да спасим колкото се може повече човешки животи на пътя.

Комисар Костов дефинира пътната конюнктура в региона като комплицирана и добави, че всяка година има огромен брой убити, с което пловдивската дирекция на Министерство на вътрешните работи е на едно от челните места в страната.

От Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи оповестиха още, че е основана нужната организация за гарантиране на добър публичен ред и недопускане на закононарушения и престъпления по време на идните коледни и новогодишни празници и почивни дни. Планирани са и профилирани полицейски интервенции за застраховане на сигурността на придвижването и спазването на противоепидемичните условия на територията на Пловдивска област.

Осигурен е оптимален брой полицейски чиновници, които да контролират и подкрепят придвижването по пътищата, по които се чака най-голямо натоварване - входно-изходните артерии на град Пловдив, зоните към огромните търговски центрове, увеселителни заведения и други места с всеобщо посещаване.

Акциите на КАТ за надзор по пътищата ще се организират освен в градовете и по главната пътна мрежа в региона, а и в дребните и отдалечени обитаеми места. Аналогична задача е сложена и на плануваните дежурни полицейски екипи, които прецизно да наблюдават за съблюдаване на въведените краткотрайни забрани и ограничавания, както и за придвижването с неподготвени коли при вероятно влошена метеорологична конюнктура.

В тази връзка пловдивската полиция моли водачите на МПС да бъдат виновни на пътя! Нека подхващат пътешестване само с изправни и готови за зимни условия коли, да съблюдават разпоредбите за придвижване, да не подхващат рискови маневри, да демонстрират толерантност при предстоящите усложнения в трафика както в обитаемоте места, по този начин и по републиканските пътища.

По отношение на въведените ограничения от здравните управляващи ще се реализира надзор върху спазването им от присъстващите на открити места, в огромни търговски вериги, складови бази, тържища, борси и пазари. Особено внимание ще бъде обърнато на инспекциите по повод скупчването или проведеното събиране на голям брой хора над избрания най-много. Ще се следи за спазването на избраната физическа отдалеченост от 1,5 метра, както и на наложителното носене на защитна маска за лице за еднократна или многократна приложимост или друго средство, покриващо носа и устата в закрити публични места и търговски обекти. Планирани са и взаимни инспекции с присъединяване на представители от Регионална здравна ревизия, Областна дирекция за сигурност на храните и Комисия за отбрана на потребителите.

За противопоставяне на незаконни похищения срещу собствеността е обезпечено засилено полицейско наличие на публичните места, където ще се организират разнообразни мероприятия, молове, базари, църкви, храмове, курортни комплекси и други.

Във връзка с идните празнични дни чиновници от отдел " Криминална полиция " при ОДМВР - Пловдив насочат препоръки за запазване на персоналното имущество от похищения . Експертите предизвестяват, че домовите обири зачестяват по време на празниците и припомнят на жителите, които ще отсъстват от жилищата си за почивните дни, да не афишират желанието си в обществените мрежи или пред доста хора. При потегляне да се уверят, че всички порти и прозорци са добре затворени и заключени. Вкъщи не би трябвало да се оставят огромни суми пари или скъпи бижута. Желателно е комшия или непосредствен да бъде помолен да наглежда жилището, да разполага с телефон за връзка и при подозрение за неправда да алармира в полицията.

Навън е належащо хората да бъдат по-бдителни и виновни към персоналните си движимости. Да внимават за съмнителни лица в комерсиалните центрове и в всеобщия градски превоз, които биха се възползвали от разсеяността им или съзнателно основават обстановки, с които да отвлекат вниманието им. Обикновено причинителите на джебчийски обири употребяват оживлението към пазарите и православните храмове и протягат ръка основно на портмонета от преметнати през рамо дамски чанти, външни джобове на връхни облекла и портфейли, носени в задния джоб на панталоните.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР