Пътищата в Танзания, Ботсвана, Замбия и Мали са по-добрите от

...
Пътищата в Танзания, Ботсвана, Замбия и Мали са по-добрите от
Коментари Харесай

Пътищата в Африка са по-добри от българските

Пътищата в Танзания, Ботсвана, Замбия и Мали са по-добрите от българските съгласно ранглиста на Световния икономическия конгрес. Четирите страни са в разнообразни елементи на Африка.

Пътищата у нас се подреждат по качество на 93 място от 137 страни. Най-добри са автомагистралите в Обединените арабски емирства, Сингапур, Швейцария, Холандия, Португалия и Съединените щати, споделя Нова тв.

Общата дължина на републиканските пътища у нас е съвсем 20 000 км – от тях 741 км – автомагистрали, съвсем 3000 км първокласни пътища и останалите са втори и трети клас.

Огромна част от пътищата са в неприятно и приблизително положение. Над 6000 км пътища имат потребност от незабавен ремонт. Парите стигат за корекция на една трета от тях. Затова и множеството не се ремонтирани от 20 и даже 40 години. За тази година Пътната организация разполага със 185 млн. – от които за зимно поддържане - 78 млн., а останалите за поправки, възобновяване на маркировката и рязане на шубраци да вземем за пример. Още 100 млн. са предопределени за настоящо поддържане на пътищата. Затова множеството поправки са козметични – с кърпене и отчасти полагане на асфалт.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР