В град Мескит, Тексас, близо до Далас, беше открито ново

...
В град Мескит, Тексас, близо до Далас, беше открито ново
Коментари Харесай

САЩ свършват снарядите заради Украйна, пускат нов завод в щата Тексас

В град Мескит, Тексас, покрай Далас, беше намерено ново оборудване за произвеждане на 155-милиметрови артилерийски корпуси на снаряди. Това оповестява New York Times. Компанията към момента не е почнала активност. Предпрятието ще може да създава до 30 хиляди корпуса на снаряди на месец. Както отбелязва The New York Times, военните интервенции в Украйна и линията Газа доведоха до внезапно привършване на артилерийските муниции. В тази връзка Съединени американски щати възнамеряват до края на 2025 година да създават по 100 хиляди снаряда 155 диаметър месечно.

Предприятието е издигнато на мястото на някогашен склад. Строителството лиши 10 месеца. То беше финансирано от спомагателните военни бюджети, признати през 2022 и 2023 година Половината от чиновниците на това оборудване ще бъдат трансферирани от оръжейния цех в Гарланд. Заводът се ръководи от компанията General Dynamics, само че е благосъстоятелност на Пентагона.

Заводът в Мескит ще металически корпуси на снаряди. Взривното вещество ще бъде добавено във воененния цех в Бърлингтън, щата Индиана. Сега в Съединени американски щати металните корпуси на снаряди се създават в две предприятия в Пенсилвания и те създават 36 хиляди единици снаряди на месец.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР