Пътищата ни са в тежко и занемарено състояние.Тази тъжна, но

...
Пътищата ни са в тежко и занемарено състояние.Тази тъжна, но
Коментари Харесай

Пътищата ни са в тежко и занемарено състояние

" Пътищата ни са в тежко и занемарено положение. "

Тази тъжна, само че и явна за всички констатация направи през днешния ден пред депутатите в районната комисия министър Гроздан Караджов. Той приказва за идните поправки и за опциите на минитерството да се оправи с проблемите.

От думите му стана ясно, че една огромна част от нуждаещите се от незабавни поправки трасета нямат съответни строителни документи и работата по тях няма по какъв начин да стартира незабавно.

" В момента можем да стартираме ремонтите единствено на тези обекти, които са към този момент стартирани и незавършени, както и на тези, които имат строителни бумаги, само че заради липса на финансиране са изостанали през предходната година ", акцентира той.

Караджов изясни, че министерството към този момент е почнало работа по проектирането на нови трасета и даде обещание, че сега, в който документите са приказва незабавно ще стартират процедурите по Закон за обществените поръчки. Очаква се този развой да продължи до месец май, само че трасетата още не са ясни, тъй като министерството към момента работи по цялостния лист. Припомняме, че обещанието на Караджов е през тази година да бъдат ремонтирани съвсем 3000 км пътища за общо към 3 милиарда лева В тях влизат и съвсем 170 км автомагистрали.

Днес стана ясно и че завършва договорът за поддръжка на Автомагистрала " Струма ". Министърът съобщи, че там ще се направи нова социална поръчка, само че и че има опция за към два месеца, до момента в който всичко стане готово, да се работи с актуалната компания реализатор.

Караджов разяснява и проектите на държавното управление да построява спомагателни мостови уреди над Дунав. Според обясненията му от през днешния ден, той и транспортният министър Николай Събев към този момент са разговаряли с румънския си сътрудник Сорин Гриндяну.

България е изразила предпочитание да бъдат вдигнати пет нови моста - Оряхово - Бекет; Никопол - Турну Мъгуреле; Свищов - Зимнич; Русе – Гюргево с опция за жп преход и Силистра – Кълъраш.

Повече за бъдещите проекти на Министерство на регионалното развитие под управлението на Гроздан Караджов, за бъдещето на автомагистралите " Хемус " и " Струма " и за това ще продължат ли " инхаус " схемите в " Автомагистрали " - четете в новия брой на списанието Клуб Z, което е на пазара от през днешния ден.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР