Пат Гелсингър вярва, че Intel ще стане отново номер едно

...
Коментари Харесай

Intel: Връщаме си лидерството през 2024 г.


Пат Гелсингър има вяра, че Intel ще стане още веднъж номер едно в чиповете след две години
(снимка: Intel)

Г лавният изпълнителен шеф на Intel Патрик Гелсингър направи смели изказвания по отношение на завръщането на компанията към софтуерното водачество, до момента в който обявяваше финансовите резултати на чипмейкъра за последното тримесечие .

В изявление за Bloomberg Гелсингър съобщи, че чака компанията да реализира задачата си за водачество в региона на литографската технология още през 2024 година, а не през 2025-та, както беше планувано по-рано.

По-конкретно, шефът на американската корпорация даде обещание преодоляване на пет нови механически процеса, включително Intel 18A, за четири години – той сподели това с жестове, демонстрирайки композиция от цифри на пръстите си.

Гелсингър изброи също пазарните сегменти, в които компанията чака да надмине съперниците. Първо, това е потребителският сегмент – съгласно ръководителя на Intel, процесорите Alder Lake към този момент са най-хубавите на пазара. Второ, това е сървърният сегмент с CPU решенията. Трети е сегментът на телекомуникациите и мрежите. Накрая, Пат загатна технологиите за автопилот, където Intel играе с дъщерната си компания Mobileye.
още по темата
Ще е належащо известно време на Intel да доближи равнището на развиване на изчислителните ускорители, което разрешава да се конкурира с Nvidia, само че Гелсингър не се съмнява в неизбежността на това събитие.

По-рано Intel очакваше да си върне водачеството в региона на литографските технологии към 2025 година, само че защото компанията създава съвсем всичките пет нови софтуерни процеса в интензивен график, задачата ще бъде реализирана до края на 2024 година, има вяра Пат Гелсингър.

На пазара за произвеждане на чипове по контракт Intel чака да заеме второ място до 2030 година Изглежда, че тайванската TSMC ще остане преди всичко във връзка с оборота и покритието на клиентите, призна мениджърът.

В същото време Гелсингър акцентира, че в този момент Intel има освен нужния индустриален потенциал, с цел да отговори на потребностите на пазара със ресурс, само че и задоволително атрактивни артикули, с цел да си върне изгубените позиции.

Според шефа на ИТ колоса, Intel не е изгубила пазарен дял, а го е отстъпила краткотрайно. „ Сега е време да си го върнем и в потребителския сегмент тази наклонност се следи от третото тримесечие на предходната година ”, съобщи Гелсингър, базирайки се на статистика от самостоятелни източници.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР