Пастата е чудесна опция, когато не разполагаме с много време

...
Пастата е чудесна опция, когато не разполагаме с много време
Коментари Харесай

Груби грешки при готвенето на паста

Пастата е чудесна алтернатива, когато не разполагаме с доста време да приготвим небрежно закуска, обяд или вечеря. Приготвянето на макаронени произведения по никакъв начин не е мъчно, само че се оказа, че всички позволяваме неточности, които дават отражение върху крайния резултат. Ето къде бъркаме най-често.

1. Слагаме пастата във водата, още преди да е завряла

При приготвянето на паста " ал денте " има едно главно предписание - тя би трябвало да има допустимо най-кратък контакт с вода (3-4 минути). В противоположен случай се слепва и става гъста.

Пастата наложително се поставя във водата, откакто заври и се маха от котлона, откакто доближи подготвеност, съгласно напътствията на опаковката. Някои готвачи предлагат прекратяване на топлинната обработка две минути преди посоченото време.

2. Задушаваме пастата на слаб огън или я задържаме във водата по-дълго от нужното

Крайният резултат и в този случай е кашава паста. След като водата доближи температура на шупване, едвам тогава прибавете пастата. Варете съгласно напътствията на опаковката или по-малко, в случай че приготвяте паста " ал денте ". След постигане на подготвеност, махнете от котлона и прецедете водата.

3. Не прибавяме сол във водата

Солта покачва още повече температурата на врящата вода, което е най-хубавият вид за паста " ал денте ". Препоръчително е прибавянето на няколко лъжички, в случай че употребявате огромна тенджера.

4. Приготвяме или затопляме соса в съда, в който сме сварили пастата

Приготвянето на соса лишава повече време и за това е належащо да започнете първо с него.

5. Начупваме спагетите преди варене

Използвайте задоволително огромна тенджера, с цел да не се постанова авансово да начупвате спагетите. Или заложете на паста, която не се нуждае от начупване - пене, фузили.

И за край ще се спрем на един от най-големите легенди, обвързван с пастата, а точно, че би трябвало да се заобикаля по време на диета.

От антични времена тя е считана за извънредно здравословна храна, а към днешна дата въглехидратите се завръщат като наклонност в здравословното хранене. Те обезпечават на тялото ни сила с постепенно освобождение. Благодарение на това резервираме своята задоволеност за по-дълго време и надлежно не посягаме към спомагателни закуски сред храненията. В порция паста със сос Болонезе се съдържат 453 ккал.
Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР