Паскал Ферие осъдена на 22 години затвор за изпращане на Доналд Тръмп с рицин

...
Канадка беше осъдена на 22 години затвор в САЩ за
Коментари Харесай

Канадка беше осъдена на 22 години затвор в САЩ за изпращане на писма, примесени с отрова рицин, включително до Доналд Тръмп, когато беше президент.

56-годишният Паскал Ферие се съгласи с присъдата през януари, след като се призна за виновен по обвинения в биологични оръжия.

Смъртоносният плик, адресиран до г-н Тръмп, беше прихванат през септември 2020 г., преди да бъде доставен в Белия дом.

Фериър каза пред съда, че съжалява, че планът й се е провалил се провали и че тя „не може да спре Тръмп“.

В дългосрочно обръщение към съда тя каза също, че вижда себе си като активист, а не терорист.

"Искам да намеря мирни средства за постигане на целите си", добави Ферие.

ФБР намери пръстовите й отпечатъци върху писмото до г-н Тръмп, което го призовава да се откаже от президентската надпревара.

"Намерих ново име за теб: "Грозният тиранин клоун", пише тя в писмото, според документите за обвинение на ФБР.

Окръжният съдия Дабни Фридрих осъди Фериер на 262 месеца - малко по-малко от 22 години - затвор. Тя ще бъде депортирана от САЩ, след като излежи присъдата си, и е изправена пред доживотен надзор, ако някога се върне.

Съдия Фридрих каза на Фериър, че нейните действия са „потенциално смъртоносни“ и „вредно за вас, вредно за обществото, вредно за потенциалните жертви“.

Фериър също призна, че е изпращал подобни опетнени писма до осем служители на правоприлагащите органи в Тексас.

През 2019 г. тя беше задържана в щата за около 10 седмици за незаконно носене на оръжие и шофиране без валидна книжка и тя обвини тези служители за това задържане, според изявление на Министерството на правосъдието на САЩ.

Ферие, която има двойно гражданство на Франция и Канада, беше арестувана при преминаване на границата с Бъфало, Ню Йорк през септември 2020 г. Тя носеше пистолет, нож и патрони.

По-късно тя призна, че е направила рицин - отрова, направена от отпадъчния материал, останал от обработката на рицин - в дома си в Квебек и го е поставила в плик с писмото.

Няма известен антидот на рицина. В зависимост от дозата може да причини смърт в рамките на 36 до 72 часа, според американските центрове за контрол и превенция на заболяванията.

През 2014 г. мъж от Мисисипи беше осъден на 25 години затвор, след като изпрати писма с рицин до президента Барак Обама и други официални лица.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР