Първото заседание на парламента след местните избори се провали заради

...
Първото заседание на парламента след местните избори се провали заради
Коментари Харесай

Първото заседание на парламента след изборите се провали заради липса на кворум

Първото съвещание на Народното събрание след локалните избори се провали поради отсъствието главно на депутати от ГЕРБ и Движение за права и свободи. След два несполучливи опита да събере задоволително народни представители за нужния кворум от 121, ръководителят Росен Желязков се принуди да се откаже.

„ Все отново изборите свършиха и ние ги призоваваме да дойдат в зала, с цел да можем да работим. Има доста закони - цяла България чака бюджета, тъй че ще би трябвало да работим дружно. Има несъгласие, което би трябвало да се отхвърли. Разбираме, че тези проверки би трябвало да се случат, само че ние всички сме пратени от народа да работим в Народното събрание и ги чакаме това да се случи ", разяснява съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков по адрес на ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи.

И разгласи, че и те няма да се записват, с цел да не рискуват законите да бъдат одобрявани такива, каквито ги желае опозицията, която без ГЕРБ и Движение за права и свободи е болшинство.

Кирил Петков уточни още, че след изборите би трябвало да се направи проверка, да се осмислят резултатите. " За сътрудниците допускам, че ще са сложни моменти ", разяснява той.
" Ние сме безусловно подготвени на срещи и на диалози, тъй като народът чака нас и всички промени. Не можем да изоставим законодателните процеси, които могат да се случат единствено, в случай че ние сме във зала ", добави той.

Съпредседателят на ПП-ДБ Христо Иванов от своя страна разяснява, че " това ръководство през цялото време е мъчно и носи негативи на всички участници в него ", само че и че целите на ръководещото болшинство остават същите и работата по тях би трябвало да продължи. По думите му би трябвало да се работи за подписване на съглашение сред десницата и ГЕРБ. За това се приказва от дълго време, дори са налице планове, само че преди изборите по този начин и не се стигна до нищо публично.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР