Първото заседание на кабинета след като вицепремиерът Мария Габриел вчера

...
Първото заседание на кабинета след като вицепремиерът Мария Габриел вчера
Коментари Харесай

Първо заседание на МС след отказа на вицепремиерът Габриел да подпише меморандума

Първото съвещание на кабинета откакто вицепремиерът Мария Габриел през вчерашния ден твърдо съобщи, че няма да подпише меморандума на ПП-ДБ. Това слага плануваната за 6 март ротация под въпрос.

Министерският съвет ще организира постоянно съвещание през днешния ден 22 февруари от 11 ч. при следния прелиминарен дневен ред:

1. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ПРЕДЛОЖЕНИЕ ДО ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ЗА НАГРАЖДАВАНЕ НА ИЛЗА ПЪЖЕВА С ОРДЕН „ Сухопътни войски. Сухопътни войски. КИРИЛ И МЕТОДИЙ “ ПЪРВА СТЕПЕН.

Внася: министърът на образованието и науката

2. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ОСВОБОЖДАВАНЕ НА ЗАМЕСТНИК-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ДЪРЖАВНАТА КОМИСИЯ Пожарна охрана СИГУРНОСТТА НА ИНФОРМАЦИЯТА.

Внася: министър-председателят

3. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ОДОБРЯВАНЕ БЮДЖЕТА НА ФОНД „ СИГУРНОСТ НА ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЙНАТА СИСТЕМА “ ЗА 2024 Г.

Внася: министърът на енергетиката

4. ПРОЕКТ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ ЗА ОДОБРЯВАНЕ НА ДОПЪЛНИТЕЛНИ РАЗХОДИ Пожарна охрана БЮДЖЕТА НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪНШНИТЕ РАБОТИ ЗА 2024 Г.

Внася: заместител министър-председателят и министър на външните работи

5. ПРОЕКТ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ ЗА ОДОБРЯВАНЕ НА ДОПЪЛНИТЕЛНИ ТРАНСФЕРИ Пожарна охрана БЮДЖЕТИТЕ НА ОБЩИНИТЕ ЗА 2024 Г. ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА ПОЗНАВАТЕЛНИ КНИЖКИ, УЧЕБНИЦИ, ЕЛЕКТРОННО ЧЕТИМИ УЧЕБНИЦИ, УЧЕБНИ КОМПЛЕКТИ И УЧЕБНИ ПОМАГАЛА ЗА ДЕЦАТА И ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОТ I ДО XII КЛАС, ВКЛЮЧИТЕЛНО В ОБЩИНСКИТЕ ДЕТСКИ ГРАДИНИ И УЧИЛИЩА ЗА 2024 Г.

Внася: министърът на образованието и науката

6. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА СКЛЮЧВАНЕ НА ПРИЯТЕЛСКО СПОРАЗУМЕНИЕ Пожарна охрана ДЕЛО „ ТОДОРОВА И ЧАКЪРОВ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ “ (ЖАЛБА № 34513/20) ПРЕД ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪД Пожарна охрана ПРАВАТА НА ЧОВЕКА.

Внася: министърът на правораздаването

7. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ОДОБРЯВАНЕ НА ЕДНОСТРАННА ДЕКЛАРАЦИЯ Пожарна охрана ДЕЛО „ ТОДОРОВА СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ “ (ЖАЛБА № 35477/20) ПРЕД ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪД Пожарна охрана ПРАВАТА НА ЧОВЕКА.

Внася: министърът на правораздаването

8. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА БЕЗВЪЗМЕЗДНО ПРЕДОСТАВЯНЕ ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА АРХЕОЛОГИЧЕСКА НЕДВИЖИМА КУЛТУРНА ЦЕННОСТ - ПУБЛИЧНА ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ, НА ОБЩИНА КУЛА, ОБЛАСТ ВИДИН.

Внася: министърът на културата

9. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ОДОБРЯВАНЕ ПРОЕКТ НА ПРОГРАМА ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО МЕЖДУ МИНИСТЕРСТВОТО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ И МИНИСТЕРСТВОТО НА ОБРАЗОВАНИЕТО, НАУЧНИТЕ ИЗСЛЕДВАНИЯ, РАЗВИТИЕТО И МЛАДЕЖТА НА СЛОВАШКАТА РЕПУБЛИКА ЗА ПЕРИОДА 2024 - 2028 Г.

Внася: министърът на образованието и науката

10. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ПРЕДЛОЖЕНИЕ ДО НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ЗА РАТИФИЦИРАНЕ НА СПОРАЗУМЕНИЕТО МЕЖДУ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ И ОРГАНИЗАЦИЯТА НА ОБЕДИНЕНИТЕ НАЦИИ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ, НАУКА И КУЛТУРА (ЮНЕСКО) ОТНОСНО ПОДНОВЯВАНЕ НА ОПРЕДЕЛЯНЕТО НА РЕГИОНАЛНИЯ ЦЕНТЪР ЗА ОПАЗВАНЕ НА НЕМАТЕРИАЛНОТО КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО В ЮГОИЗТОЧНА ЕВРОПА (РЦОНКН) ОТ КАТЕГОРИЯ 2 ПОД ЕГИДАТА НА ЮНЕСКО В СОФИЯ, РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, ПОДПИСАНО НА 11 НОЕМВРИ 2023 Г.

Внася: министърът на културата

11. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ПОТВЪРЖДАВАНЕ ДЕЙСТВИЯТА НА МИНИСТЪРА НА ТРАНСПОРТА И СЪОБЩЕНИЯТА, СВЪРЗАНИ С ПОДПИСВАНЕ ОТ ИМЕТО НА ПРАВИТЕЛСТВОТО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ НА ПИСМО ЗА ВЗАИМЕН АНГАЖИМЕНТ МЕЖДУ МИНИСТЕРСТВОТО НА ТРАНСПОРТА И ИНФРАСТРУКТУРАТА НА РУМЪНИЯ И МИНИСТЕРСТВОТО НА ТРАНСПОРТА И СЪОБЩЕНИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ЗА СЪВМЕСТНО КАНДИДАТСТВАНЕ Пожарна охрана ПРОЕКТ „ ПОДОБРЯВАНЕ НА УСЛОВИЯТА ЗА КОРАБОПЛАВАНЕ В ОБЩИЯ БЪЛГАРО-РУМЪНСКИ УЧАСТЪК НА Р. ДУНАВ - FAST DANUBE 2 ”, ПОДАДЕН Пожарна охрана ПОКАНА ЗА НАБИРАНЕ НА ПРОЕКТНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА

Г. Пожарна охрана МЕХАНИЗМА ЗА СВЪРЗВАНЕ НА ЕВРОПА, СЕКТОР „ ТРАНСПОРТ “ 2021 - 2027 Г.

Внася: министърът на превоза и известията

12. ДОКЛАД ЗА ОДОБРЯВАНЕ ПОЗИЦИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ЗА УЧАСТИЕ В НЕФОРМАЛНОТО ЗАСЕДАНИЕ НА СЪВЕТА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ Пожарна охрана ИКОНОМИЧЕСКИ И ФИНАНСОВИ ВЪПРОСИ (ЕКОФИН), КОЕТО ЩЕ съдебна експертиза ПРОВЕДЕ НА 23 И 24 ФЕВРУАРИ

Г. В ГР. ГЕНТ, КРАЛСТВО БЕЛГИЯ.

Внася: министърът на финансите

13. ДОКЛАД ЗА ОДОБРЯВАНЕ ПОЗИЦИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ЗА УЧАСТИЕ В НЕФОРМАЛНОТО ЗАСЕДАНИЕ НА МИНИСТРИТЕ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ, ОТГОВАРЯЩИ ЗА ПУБЛИЧНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ, КОЕТО ЩЕ съдебна експертиза ПРОВЕДЕ НА 26 И 27 ФЕВРУАРИ 2024 Г. В ГР. ГЕНТ, КРАЛСТВО БЕЛГИЯ.

Внася: заместител министър-председателят и министър на външните работи

14. ДОКЛАД ЗА ОДОБРЯВАНЕ НА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ УЧАСТИЕТО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ В НЕФОРМАЛНОТО ЗАСЕДАНИЕ НА СЪВЕТА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ Пожарна охрана ВЪНШНИ РАБОТИ, ЧАСТ „ ТЪРГОВИЯ ", ПРОВЕДЕНО НА 23 ЯНУАРИ 2024 Г. В БРЮКСЕЛ.

Внася: министърът на стопанската система и промишлеността

15. ДОКЛАД ЗА ОДОБРЯВАНЕ НА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ УЧАСТИЕТО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ В НЕФОРМАЛНОТО ЗАСЕДАНИЕ НА СЪВЕТА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ Пожарна охрана ПРАВОСЪДИЕ И ВЪТРЕШНИ РАБОТИ, ЧАСТ „ ВЪТРЕШНИ РАБОТИ “, ПРОВЕДЕНО НА 25 ЯНУАРИ 2024 Г. В БРЮКСЕЛ.

Внася: министърът на вътрешните работи

16. ПРОЕКТ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ ЗА ОДОБРЯВАНЕ НА ДОПЪЛНИТЕЛНИ РАЗХОДИ/ТРАНСФЕРИ Пожарна охрана БЮДЖЕТИТЕ НА ПЪРВОСТЕПЕННИ РАЗПОРЕДИТЕЛИ С БЮДЖЕТ ЗА 2024 Г.

Внася: министърът на финансите

17. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ОДОБРЯВАНЕ ПРОЕКТ НА ЗАКОН ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ЗАКОНА ЗА ДОГОВОРИТЕ ЗА ФИНАНСОВО ОБЕЗПЕЧЕНИЕ.

Внася: министърът на финансите

18. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ОДОБРЯВАНЕ ПРОЕКТ НА ЗАКОН ЗА ДОПЪЛНЕНИЕ НА ЗАКОНА ЗА ОТГОВОРНОСТТА НА ДЪРЖАВАТА И ОБЩИНИТЕ ЗА ВРЕДИ.

Внася: министърът на правораздаването

19. ПРОЕКТ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ ЗА ИЗМЕНЕНИЕ НА УСТРОЙСТВЕНИЯ ПРАВИЛНИК НА АГЕНЦИЯТА Пожарна охрана ВПИСВАНИЯТА, ПРИЕТ С ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 89 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2007 Г.

Внася: министърът на правораздаването

20. ПРОЕКТ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ ЗА ПРИЕМАНЕ НА ТАРИФА ЗА ТАКСИТЕ, КОИТО съдебна експертиза СЪБИРАТ В СИСТЕМАТА НА ДЪРЖАВНАТА АГЕНЦИЯ ЗА МЕТРОЛОГИЧЕН И ТЕХНИЧЕСКИ НАДЗОР.

Внася: министърът на стопанската система и индустрията
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР