Първото в света нискоемисионно стъкло ORAÉ получи официално признание за

...
Първото в света нискоемисионно стъкло ORAÉ получи официално признание за
Коментари Харесай

Революционно нововъведение: Създадоха стъклото с най-нисък въглероден отпечатък в света

Първото в света нискоемисионно стъкло ORAÉ получи публично самопризнание за своята иновативност и екологичност, оповестиха от компанията-производител. Международната система за екологични заявления /EPD/ удостовери, че създаваното от Saint-Gobain Glass стъкло има най-ниския в света въглероден отпечатък – едвам 6.64 kg CO2 eq./m² /за целия цикъл на живот на стъкло 4 мм/.

Стъклото с най-нисък въглероден отпечатък. Снимка: Saint-Gobain Glass

Това съставлява понижение с 42% спрямо европейския стандарт за флоатно стъкло и е разследване на удивително високото количество рециклирано стъкло и безупречни механически, качествени и естетически характерности.

Като знак за ентусиазма на пазара във връзка с това значимо изобретение няколко огромни сътрудници в региона на недвижимите парцели избират нискоемисионното стъкло, с цел да понижат въглеродния отпечатък на някои от своите новаторски планове . Това свидетелства за основната роля, която играе за една по-устойчива промишленост и за ускорение на развиването на кръговата и нисковъглеродната стопанска система.

Тези достижения са в сходство с уговорката на Saint-Gobain да реализира въглеродна индиферентност до 2050 година и с упоритостта да бъде международен водач в региона на лекото и стабилно строителство.

Международната система EPD е световна стратегия за екологични заявления . Екологичните продуктови заявления /EPD/ показват транспарантна, тествана и сравнима информация за въздействието на продуктите и услугите върху околната среда по време на виталния им цикъл.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР