Първото в света непрекъснато бягане по пътека в рамките на

...
Първото в света непрекъснато бягане по пътека в рамките на
Коментари Харесай

Ултрамаратонецът Краси Георгиев с опит за рекорд - 36 часа бягане по пътека

Първото в света непрестанно тичане по пътека в границите на 36 часа в поддръжка на децата с онкохематологични болести ще се организира идната седмица. Планира да го направи ултрамаратонецът Краси Георгиев, който ще се изправи пред тежкото предизвикателство на 19-20 януари в Park Center Sofia. Неговата цел е събиране на средства за подготвителни спортни лагери на деца, преборили рака и покриване на разноски за присъединяване им на международната олимпиада " Игри за спечелили " в Москва (световно съревнование за деца, преборили рака).

Предизвикателството " 36 часа " се чака да се окаже едно от най-трудните за до неотдавна живеещият в Уайоминг, Съединени американски щати, български бегач. До момента той има сполучливо приключени над 60 маратона (42 км) и близо 40 ултрамаратона (над 100 км) в целия свят, измежду които определяното за най-тежко съревнование по тичане в света " Бeдуотър " (216 км в Долината на смъртта), " Маратон на пясъците " (240 км в мароканската пустиня) и " Бразил 135+ " (257 км в джунглата). Въпреки богатия си опит в сходни надпревари по тичане обаче, Краси счита, че 36-те часа по пътека ще са едно от най-сериозните тествания за душeвността и физиката му.

" Идеята се зароди от моето извънредно мощно предпочитание да оказа помощ на тези дребни герои. Докато тичах на пътека във фитнеса, си зададох въпроса какво би ми било най-трудно да направя и кое би ме подложило на съществено тестване за физиката и душeвността. Разбира се, като човек, бягал на някои от най-бруталните места на Земята, листата беше дълъг. Сетих се обаче за нещо, което би ме разрушило душевен до момента в който го върша, което може да ми помогне да съпреживея тестванията, през които тези деца са минали. Спомних си за едно свое 8-часово тичане по пътека, което си споделих, че в никакъв случай не бих повторил. Е, в този момент ще се опитам да тичам дори повече - цели 36 часа, само че идеята е значима ", показа той.



По време на 36-часовото тичане Краси Георгиев възнамерява да не бъде самичък. За да се набират дарения за спортни лагери на децата, директно до ултрамаратонеца ще бъде ситуирана втора пътека. По нея ще могат да бягат посетителите на комерсиалния център и да поддържат идеята. За 100 метра тичане всеки участник ще подарява по 1 лев в специфичните кутии на уредниците. Има опция и за отдалечено присъединяване посредством мобилното приложение Strava. В седмицата на предизвикването " 36 часа " (15-21 януари) всички искащи да поддържат идеята могат да запишат изминатите от тях посредством тичане километри и да дарят съответната сума на място в комерсиалния център или по сметката на Сдружение " Деца с онкохематологични болести ". За задачата е съцдадено събитие в Strava, към което искащите да поддържат акцията могат да се включат: https://goo.gl/GUJohD .

" Решихме да подходим по този ексцентричен метод – обързвайки бягането с дарения, тъй като желаеме акцията да не бъде просто следващото пренасочване на средства. Целта ни е да се случи по метод, по който се демонстрира поддръжка за Краси и за децата. След като тези деца, претърпели извънредно тежко заболяване, спортуват, можем да го създадем и ние, " разяснява Венелина Величкова от " all6 " – един от уредниците на акцията.



" Тези деца са едни същински дребни супергерои. Те се борят, надделяват ужасна болест и по-късно имат сили, дух и предпочитание да спортуват. Защо да не направя нещо извънредно и аз за тях? Защо да не се потрудят и други хора, да се замислим за тези деца и да им помогнем, с цел да са още по-активни и да схванат, че за нас са значими, че са герои? 36 часа по пътечка са нищо спрямо претърпяното от децата, преборили рака. За мен не е значимо достижението, върхът, а опцията да им помогнем, " добавя ултрамаратонецът.

За присъединилите се в самодейността на място са планувани спомагателни бонуси, измежду които – енергийни десерти " Roobar ", ваучери за стената по катерене " Стиска Ли Ти " в Park Center Sofia и други. Основни уредници на предизвикването " 36 часа " са " Roobar ", организация за цифров маркетинг и PR " all6 ", съдружие " Деца с онкохематологични болести ", Park Center Sofia и Questers.

За дарения по банков път и поддръжка за акцията:
Сдружение „ Деца с онкохематологични болести “
IBAN: BG13FINV91501014721936
BIC: FINVBGSF
Първа Инвестиционна Банка АД
Основание за заплащане: " 36 часа "

Повече за " 36 часа " можете да научите от събитието във фейсбук: https://goo.gl/g66BW4
Фенстраница на Краси Георгиев: https://goo.gl/yegLTu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР