Първото в историята напълно електрическо Maserati SUV бе представено на

...
Първото в историята напълно електрическо Maserati SUV бе представено на
Коментари Харесай

Първото в историята напълно електрическо Maserati SUV бе представено в България

Първото в историята изцяло електрическо Maserati SUV бе показано на 12 април в сърцето на Боровец, в красивите обятия на Park Hotel Ela. 

Събитието по формалното показване на новия модел на италианския авто бранд без аналог бе подкрепено от Електрохолд - водеща електроенергийна група в България. 

Проектирано с технология от пистата, предопределено да наелектризира всекидневието, 100% електрическото Grecale Folgore (от ит. ез. „ мълния “), е създадено с решенията от Формула Е за пъргаво показване на пътя и се трансформира в автомобил на 2024 г. 

От 0 до 100 единствено за 4,1 секунди, Grecale Folgore е стремително бързо, като доближава 220 км/ч, с цел да разшири границите на спортните достижения в категория SUV, задвижвано от 558 конски сили (105 kWh). Електрическо е, само че по метода на Maserati…

С едно цялостно зареждане на батерията Grecale Folgore изминава до 550 км пробег. Италианският авто бранд без аналог в премиум сегмента създаде ултрабързо зареждане за всяко пътешестване - до 80% от батерията на публични зарядни станции единствено за 29 минути.

Смелият дизайн на Maserati прегръща електрическите нововъведения, като става ентусиазъм за модерна нова гама от цветове и материали. Напълно електрическо, само че с тъкмо толкоз пространство, колкото може да се чака от Grecale. В купето водачът и пасажерите могат да се радват на деликатно направените елементи, до момента в който се любуват на изключителната широта на Grecale и пространството за краката откъм гърба. Багажникът разполага със забележителна съдържимост от 535 литра, с цел да се приспособи към всеки нов ден. 

Изборът на нови колела Aero, особено създадени за Grecale Folgore способства за по-добра аеродинамика, подобрявайки стабилността и сцеплението.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР