Кой беше мафиотският бос Матео Месина Денаро – „последният кръстник“, който убиваше адвокати и измъчваше деца?

...
Първото убийство на 18 годиниИзвестно още като Дяболик“ на името
Коментари Харесай

Първото убийство на 18 години

Известно още като „Дяболик“ на името на неуловим крадец на комикси, Месина Денаро е роден в Кастелветрано, Сицилия, през април 1962 г.; неговият баща Франческо, известен като Дон Чичио, е бил глава на сицилианската мафия Коза Ностра в региона Трапани.

Той е потопен в мафиотския начин на живот от малък. Твърди се, че е бил обучен да борави с оръжие на 14 и се твърди, че е извършил първото си убийство, когато е бил на 18.

Изображение: Месина Денаро е бил въвлечен в мафиотския начин на живот от ранна възраст

През годините той е е осъден за много престъпления - някои в негово отсъствие, докато се укриваше.

Те включват убийството през 1992 г. на прокурора Джовани Фалконе, който загина като част от атентат, извършен от мафията.

Босът на сицилианската мафия Матео Месина Денаро почина

За да попречи на превратника на мафията Сантино Ди Матео да свидетелства срещу бившите си сътрудници след бомбата, 11-годишният син на Матео е заловен.

Месина Денаро е част от група, за която се твърди, че е измъчвала момчето, преди да го удуши до смърт и да го разтвори в киселина след 779 дни задържане той беше заложник.

Той също беше държан отговорен за бомбените атентати в Рим, Флоренция и Милано през 1993 г., при които загинаха 10 души

Не е ясно колко хора са убити пряко или непряко от Месина Денаро , но се твърди, че веднъж е казал: „Напълних едно гробище съвсем сам.“

Как да се борим с мафията

Как изчезна престъпният бос

Месина Денаро изчезна през лятото от 1993 г. след почивка в Тоскана - когато бившият топ-бос на мафията Салваторе Риина е арестуван.

През годините на бягство от място на място, босът на мафията е имал сравнително комфортен начин на живот. Играл е на видеоигри и е забавлявал много приятелки, според Washington Post.

Въпреки това, той е бил достатъчно активен, за да се окаже хлъзгав беглец в продължение на много години, тъй като колеги мафиоти го предупреждават за всякакви полицейски нападения и го преместват от скривалище до скривалище.

Никой не би издал местонахождението си, със строг кодекс на мълчание - известен като "омерта" - следван от неговите поддръжници и отстъпчиви жители на града.

Имаше близки разговори и фалшиви зори за полицията. През 2021 г. от полицията в Холандия, след като полицаи го сбъркаха с Месина Денаро.

Той беше заловен, след като следователите потвърдиха заболяването му и нуждата му от лечение в клиниката в Палермо, слагайки край на управлението му като може би последната мафия "пазител на тайни".

Прочетете повече: Какво следва за мафията?

Изображение: Месина Денаро беше в частна болница по време на ареста си

„Той взе със себе си своите тайни '

Държавното радио каза, че той е отказвал да говори с властите до смъртта си, заявявайки, че "е взел със себе си своите тайни" за престъпната група Коза Ностра.

Анна Серджи, експерт по организирана престъпност в университета в Есекс, смята, че Месина Денаро може да е последният по рода си.

„Месина Денаро беше последният Кръстник, той представляваше всички тайни на Коза Ностра. Това е краят на мит и организацията ще трябва да се справи с това“, каза тя.

Г-жа Sergi каза, че не е ясно кой ще се намеси, за да замени Месина Денаро в това, което сега е по-фракционизирана мафия.

„Ако Коза Ностра иска да възстанови ръководството, което имаше в миналото, се нуждае от директиви, но вече няма големи вождове“, каза г-жа Серги.

Тя добави, че очаква групата да се опита да възстановяване на връзките с клановете в Съединените щати.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР