Първото събитие в България, което Министерството на младежта и спорта

...
Първото събитие в България, което Министерството на младежта и спорта
Коментари Харесай

ММС стартира активностите за Българското председателство с антидопингов семинар

Първото събитие в България, което Министерството на младежта и спорта (ММС) ще провежда като част от програмата си за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, е интернационален семинар “Предотвратяване на използването на допинг в професионалния и в спорта за всички посредством образование и следствие “. Семинарът ще се организира в София на 24 и 25 януари и ще събере към 120 представители на интернационалните организации, свързани с антидопинга, представители на страните-членки на Европейски Съюз и на антидопинговите организации от Европа.

Семинарът ще бъде открит от министъра на младежта и спорта и член на Управителния съвет на Световната антидопингова организация (WADA) Красен Кралев и заместник-генералния шеф по обучение и просвета в Европейската комисия Йенс Ниманд Кристенсен. Лектори на семинара ще бъдат и министърът на спорта и туризма на Полша Витолд Банка, заместник-генералният шеф на WADA Роб Кьолер, ръководителят на комисията CAHAMA в Съвета на Европа Рафал Пиечота, изпълнителният шеф на iNADO (Организацията на националните антидопингови организации) Греъм Стийл, както и създателят на iNADO Джоузеф де Пенсие.

В рамките на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Министерството на младежта и спорта ще провежда още 5 събития. През април в София ще се организира Конференция по юношески въпроси и среща на генералните шефове, отговарящи за младежката политика в Европейски Съюз. А през юни още веднъж в София ММС ще провежда среща на генералните шефове, отговарящи за спорта в Европейски Съюз и конференция на тематика „ Спортът за всички като инструмент за интеграция и мост сред обичаи и нововъведения “. През април във Варна ММС ще провежда дружно с още заинтeресовани страни-членки семинар по тематиката за националните платформи, ориентирани против манипулирането на спортни надпревари. Той ще бъде предхождан от съвещание на експертна група „ Почтеност в спорта “, което се провежда от Европейската комисия. Като страна ръководител България ще бъде хазаин и на най-голямото събитие за спорта на европейско равнище, което се провежда от Европейската комисия – Европейски състезателен конгрес. Той ще бъде извършен през март в София.

Събитията, част от Българското председателство, които Министерството на младежта и спорта ще провежда, са съфинансирани по стратегия Еразъм + на Европейски Съюз.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР