Първото разпоредително заседание на Бургаския окръжен съд в процеса срещу

...
Първото разпоредително заседание на Бургаския окръжен съд в процеса срещу
Коментари Харесай

Принца от Бургас уби готвача си и сега го съдят

Първото разпоредително съвещание на Бургаския областен съд в процеса против 61-годишния предприемач Кирил Христов-Принца, упрекнат за гибелта на дългогодишния си другар и основен готвач в личния му ресторант - Никола Колев - на 63 години, ще се организира на 12 април т.г. Припомняме, че Колев бе убит от упор със законно притежавания револвер на Принца- „ Зиг Зауер “ на 17 април 2016 година, написа.burgasinfo.

Кървавата драма се разигра малко преди 22 часа в градината на ресторант " Принц Кирил " в Стария Несебър. Христов, съгласно обвиняването, е направил непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото - създал четири изстрела със револвера, ориентирани към саксия на палма в градината. Малко по-късно, когато готвачът Кольо се качил в джипа на столичен предприемач с хотели по морето, Христов се доближил към колата и още веднъж създал изстрел. Куршумът влезнал отдясно в гърдите на Колев, засегнал е огромни кръвоносни съдове и е излязъл странично. Смъртта е настъпила неотложно.
За това действие Христов е упрекнат в съзнателно ликвидиране по член 115 от Наказателен кодекс.
Обвинението против него претърпя няколко метаморфози до влизането на делото в съда.
Първоначално Христов бе упрекнат в съзнателно ликвидиране, само че след извършени нови следствени опити и експертизи, обвиняването бе трансформирано в доста по-леко - за причиняване на гибел по несъобразителност. Районната прокуратура в Несебър обаче скочи против новото обвиняване и в последна сметка Апелативната прокуратура се произнесе против преквалифицирането на обвиняването в по-леко.
Христов не се признава за отговорен.
„ Как ще признае виновност по това обвиняване. Никога! Юридически видяно, не е допустимо да има възможен предумисъл. Той въобще няма предумисъл, нито да го убие, нито да го нарани. Това е един тип инцидентно събитие “, разяснява юристът на Христов Благой Потеров.
Защитата дефинира проблема като „ правна нелепост “ и изрази подозрение, дали пък въпреки всичко магистратурата не работи предубедено в тази ситуация. Юристът се базира на заключението на тройна съдебно-трасологична експертиза, осъществена от експерти от Националния институт по криминалистика и криминология в София, съгласно която става въпрос за инцидентно събитие, а Принцът въобще не се е целил в Колев. Адвокатът се отнася скептично към дейностите на прокурорка от Апелативната прокуратура в Бургас, която с цел да „ обори “ експертното мнение „ почнала да мери какъв брой сантиметра са стъпките му от колата “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР