Първото предизвикателство пред новия британски крал, Чарлз III, ще е

...
Първото предизвикателство пред новия британски крал, Чарлз III, ще е
Коментари Харесай

Роб Уотсън, BBC : Първото предизвикателство пред Чарлз III ще е да опази единството на кралството

" Първото предизвикателство пред новия английски крал, Чарлз III, ще е да опази единството на самото кралство ", разяснява БНР политическият анализатор на BBC Роб Уотсън. 

" Но преди да се отписва монархията в тази страна, си коства да си спомним, че тя е на повече от хиляда години. Нито една от английските политически партии не поддържа сходна огромна конституционна смяна.

Не считам, че монархията е в заплаха, сигурно не и на този стадий. Предполагам, че предизвикването, от което монархията би трябвало да бъде най-разтревожена, е единството на Обединеното кралство ", разяснява специалистът.

" Въпросът за Общността на нациите е доста забавен, тъй като, както към този момент загатнах, едно от забележителните достижения на кралицата е, че съумя да трансформира една империя в организация на страни на непринуден принцип. Това е в действителност удивително! Не съм сигурен дали някой би могъл да стори това през днешния ден. 
В Общността на нациите няма заместничество - те могат да решат, че не желаят Чарлз III да им е държавен глава. Предполагам, че въпреки всичко ще го одобряват, само че той би трябвало да се потруди за това. Един от огромните проблеми, които Чарлз може да има с Общността на нациите, а и в кралството, е, че някои хора, даже тези, които не харесват монархията и не желаят крал за държавен глава, до момента въпреки всичко одобряваха статуквото - тъй като харесваха кралицата, тя беше толкоз известна. Никой не натискаше за смяна, до момента в който тя беше жива. Но не може да се отрекат причините за това, че откакто тя си отиде, Общността на нациите е под въпрос - поради концепцията крал да е държавен глава и на 14 други страни ", счита той. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР