Първото предаване на училищното радио Междучасие“ в старозагорското Средно училище

...
Първото предаване на училищното радио Междучасие“ в старозагорското Средно училище
Коментари Харесай

Радио Междучасие в старозагорско училище  

Първото предаване на учебното радио „ Междучасие “ в старозагорското Средно учебно заведение (СУ) „ Христо Смирненски “ започва през вчерашния ден. То е една от нововъведенията в образователното заведение, което от тази година е част от мрежата на новаторските учебни заведения в България. Първото " лъчение " на радио програмата беше отдадено на Деня на националните будители, а тематиката беше „ Иновациите в учебно заведение “. 
Седмокласници интервюираха началника на Регионално ръководство на образованието Татяна Димитрова и шефа на учебното заведение Пенка Трандева.

Радиото, концепцията за което е на преподавателката Силвия Колева, има за цел да възпитава в родолюбие и да насърчи интереса на възпитаниците на школото към българския език. По този метод децата от едно от учебните заведения в ромския квартал " Лозенец " би трябвало да усъвършенства уменията им да схващат и да се показват на български език, както и уплътни свободното  им време, да помогне за възстановяване на микроклимата в учебното заведение и да им помогне за кариерното им насочване. 

Учениците ще вземат участие интензивно в подготовката и представянето на предаванията, които ще се излъчват по време на огромното междучасие, откъдето идва и името на радиото. Затова и ежеседмичните му излъчвания ще стартират с известната ария на Васил Найденов " Междучасие ". 

Начинаещите радио публицисти от СУ „ Христо Смирненски “ за първото си предаване получиха и менторска поддръжка от експертите от Радио Стара Загора. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР