Първото от поредицата събития, които Община Пловдив организира за пловдивчани

...
Първото от поредицата събития, които Община Пловдив организира за пловдивчани
Коментари Харесай

Запалиха светлините на коледната елха в центъра на Пловдив

Първото от поредицата събития, които Община Пловдив провежда за пловдивчани и посетители на града във връзка коледните и новогодишни празници, е тържественото запалване на светлините на коледното дърво на пл. " Стефан Стамболов “. Това направи мметът на Пловдив  на гала довечера от 17.30 часа, на която той насочи и привет към своите съграждани, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Естествено ще оказва помощ и Дядо Коледа, който ще забавлява малчуганите и техните родители и в празничните дни – 24, 25 и 26 декември, когато на откритата сцена пред общината по традиция  с къса стратегия ще се изявят надарени пловдивски деца.

На откритата сцена довечера ще чуем и забележим: Хор на пловдивските момчета " Стефка Благоева “ към ЦПЛР-ОДК с диригент Милка Толедова, клавирен акомпанимент Юлия Петрова, Вокална група " Магия “ от " Арт Войс Център " с началник Румяна Иванова. Водещ ще е Снежана Павлова Ще има и празнични илюминации.

Елхата е висока 13 метра, с над 4 хиляди зелени клонки и още веднъж ще наподобява внушително. Изработена е от единствения на Балканите производител на елхи, който се намира в гр. Раковски. Пловдивското Коледно дърво тежи към 1 звук, а дружно с украсата - 1.5 тона. 

За първи път ще има и специфичен ъгъл, направен от възпитаниците на Националната гимназия за театрални и екранни изкуства в Пловдив, където всички искащи – дребни и огромни могат да си създадат фотоси за спомен измежду красивата празнична декорация, и несъмнено с Добрия дъртак! 

Талантливите ученици на гимназията сега инсталират направения от тях хубав фон с елхички, ангели и снежни индивиди, в които има специфични места за искащите да се фотографират с лицето си в празнична атмосфера. Учениците не за първи път си партнират с отдел " Култура, археология и културно завещание “. Тяхно дело бе украсата и програмата в Цар Симеоновата градина за 1 юни, украсата пред общината за Баба Марта, украсата в Дома на културата в предходните години, а дружно с възпитаниците на НХГ " Цанко Лавренов “ и на великденските яйца в градинката на пл. “Стефан Стамболов “.

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР