Първото нещо, за което се сещаме, когато чуем парафинов восък

...
Първото нещо, за което се сещаме, когато чуем парафинов восък
Коментари Харесай

9 малко известни приложения на парафиновия восък

Първото нещо, за което се сещаме, когато чуем " парафинов восък " е свещ, нали? Вероятно си мислите: " Това е просто восък, какво толкоз? " Вероятно ще бъдете сюрпризирани, само че восъкът в действителност има доста приложения. Ето няколко забавни приложения:

1. За консервиране

Ако имате градина у дома и произвеждате доста плодове, можете да си приготвяте конфитюр сами. Домашният конфитюр има по-малко захар и консерванти, което го прави по-полезен, само че и по-лесно се скапва. Поради тази причина, не трябва да доближава въздух до конфитюра. За тази цел би трябвало да употребявате специфичен восък.

2. Запечатване на бутилки

Ако произвеждате вино или олио или нещо друго, което се съхранява в бутилки, можете да ги запечатвате с восък. Трябва единствено да разтопите восъка и да потопите гърлото на бутилката в него.

3. Смазване на чекмеджета

Дървените чекмеджета са доста красиви. Но с течение на времето може да стане съвсем невероятно да ги употребявате. Когато това се случи, можете да ги смажете с восък.

4. Смазване на порти и прозорци

За да се отварят и затварят елементарно и гладко, вратите и прозорците би трябвало да се смазват. Можете да употребявате парафиновия восък за това.

5. За ремонт на ципове
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР