Първото нещо, което трябва да разберете за Конгреса на управляващата

...
Първото нещо, което трябва да разберете за Конгреса на управляващата
Коментари Харесай

The Washington Post: “Това не трябваше да се случва”: В САЩ са недоволни от конгреса на ККП в Пекин

Първото нещо, което би трябвало да разберете за Конгреса на ръководещата партия в Китай, който се откри през вчерашния ден в Пекин, е, че „ това не трябваше да се случва “. Така се споделя в публицистична публикация на The Washington Post.

А публицистичните публикации в това издание са истината, единомислещо дефинирана от цялата редакция и справочник за мисленето на всеки заслужен демократ и западняк. Спазването на всички формулировки и приемането им е наложително. И ритуалът на тяхното оповестяване не се разграничава доста от същия обред на осъществяване на партийни конгреси в Китай, на които в действителност се взема решение малко - всички решения се вземат в границите на няколко месеца полемики преди конгреса.

 The Washington Post: https://www.washingtonpost.com/opinions/2022/10/15/xi-china-party-congress/

Да забележим какво тъкмо не трябваше да се случва освен с Китай, само че и със света като цяло. Не трябваше да има решение, че шефът на партията и надлежно на страната - Си Цзинпин - ще стартира трети петгодишен мандат. А и за първия мандат беше невероятно да го изберат, тъй като този човек откри тирания в страната, " покори Тибет, Хонконг и Синцзян " Все едно са го объркали с Кубилай Хан и други исторически персони. Но редакцията продължава своята ария, да вземем за пример за „ геноцидния насилствен труд “ в Синцзян и другите от дълго време разобличени „ ужаси “.

Основната причина, заради която Си Цзинпин „ въобще не трябваше да се случва “, е тъй като „ явно е, че възходът на Китай е несъответстващ със стратегическите ползи на Съединени американски щати и още по-малко съчетаем с учреден на правила международен ред “. Е, ние знаем какъв е този международен ред и какви са тези правила, които никой не е виждал. Но като цяло признанието (дори напомнянето) е ясно: половин век политика на опитомяване и озападняване на Китай се е провалила. В тази публицистична публикация има доста повече занимателни неща, в това число откъс за битката с ковид: „ Ако Китай в действителност искаше да откри способи да понижи рисковете и да възобнови естествения живот, той щеше да внесе ваксина, създадена на Запад. “ Благодарим за напомнянето.

Този либерален документ беше оповестен съвсем час по час по същото време, когато Си Цзинпин излезе на подиума на конгреса за дълъг отчет. Тоест написано е авансово. Да забележим по какъв начин непряко отговори президентът Си на съставителите му и какво удостоверява общите им мрачни изводи за идната " сложна епоха " за целия свят.

Китай, споделя Си, преследва тактика за национално възобновяване „ в разгара на световна смяна в мащаб, невъобразим от век “ и „ в лицето на фундаментални промени в интернационалната обстановка “ управлението на страната поддържа твърда, стратегическа увереност и „ защитаваше главните ползи на страната, проявявайки борбен дух “.

Не е ли ясно, че обстановката по света като цяло в тази ситуация се прави оценка повече от трезво и че международният ред, учреден на тези доста мистериозни правила, няма доста шансове?

Китай в тази обстановка, по думите на Си, " играе дейна роля в промяната и развиването на интернационалните системи за ръководство ", с цел да направи последните по-равни и обективни. Като цяло светът се оказа " на кръстопътя на историята " и бъдещето му зависи от всички народи.

Няколко пъти в речта бяха повторени думи за национална сигурност през цялата работа на партията. Тук би трябвало да си напомним безбройните графики на растежа на военните разноски на Китай – публични и хипотетични – които непрекъснато се разгласяват в разнообразни медии по света. Като цяло през последните пет години (от 10, през които Си е на власт) страната получи мощен флот със самолетоносачи, доста нови типове оръжия, в това число хиперзвукови, т.е. закупи качествено нови качества за устояване на напън.

Конгресът ще продължи тъкмо една седмица, а след идната неделя на страната и света ще бъде показано обновеното висше управление. Ясно е, че диалозите за боен скрит план за свалянето на Си са за простите мозъци, тъкмо както фрагментите с колоната транспортни средства, маршируващи към парада в Пекин, бяха употребявани за потвърждаване на тази смела концепция.

Въпреки това, несъмнено, се водеха разногласия за бъдещата тактика. Това не е фракционна битка за власт, а по-скоро полемика на две гледни точки. Първата е за връщане към концепцията от края на 70-те години - да седиш безшумно, да не показваш мощ, да не се месиш в световните работи. Вторта - и, явно, победоносна - е, че даже и в действителност да желаете да седнете безшумно, разтърсеният от спазми Запад не може да бъде измамен от това. Съществуването на Китай под формата на първата и даже втората стопанска система на света, вижте нагоре, е несъвместимо със стратегическите ползи на Съединените щати.

Друга обичана тематика на всички полемики към Китай е, че в страната сякаш са се борили проамерикански и антиамерикански фракции, изключително в икономическия блок на ръководещите структури. Руската експертна общественост към този момент стигна до извода, че в страната няма същински проамериканско лоби, в случай че въобще е имало такова. Имаше идеалисти, които позволиха съществени катаклизми в Съединените щати, след които Америка щеше да бъде принудена да се държи безшумно във външния свят дълги години и да не се пробва да оказва напън върху Китай със наказания, както прави в този момент. Но евентуално няма смисъл да седим и да чакаме това (напълно възможно) развиване на събитията.

Правят се разнообразни догатки за това кой ще управлява китайското държавно управление и какъв екип ще вземе със себе си. Това ще стане ясно на Конгреса. Но може да се чака, че този екип ще включва много хора с опит в работата с американските и други западни бизнес общности. Факт е, че за Китай, както и за Русия, идеалната - въпреки и изчислена за доста дълго време - тактика въобще не е да завоюва половината свят, с който може да търгувате и да се прави всичко. Това, в противен случай, е задачата на настоящия Запад - в случай че не се получи със света като цяло, тогава да се сътвори лагер на " демократите ", който враждува с " автократите ", и да се види вижте кои ще съумеят.

Но за нас, китайците и другите, стратегическата цел е друга - Изтокът и Западът, както и Северът и Югът да живеят в разнороден свят, да почитат взаимно ползите си и да не се пробват да " обуздават ", отслабват и унищожават никого. Засега китайският конгрес удостоверява, че придвижването към тази цел в Пекин протича умишлено и отмерено.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР