Първото нещо, което правят много хора, когато се събудят, е

...
Първото нещо, което правят много хора, когато се събудят, е
Коментари Харесай

Кое е най-доброто време за пиене на кафе

Първото нещо, което вършат доста хора, когато се разсънят, е да си създадат кафе. С него стартират деня си и си доставят потребността сила. Всъщност най-неподходящото време за пиянство на кафе е заран и на гладно. Ако желаете да извлечете максимума от приема на кафе, то не е добре да го пиете заран.

Кога се пие кафето?

Ако кафето заран ви кара да се чувствате по-бодри, съсредоточени и енергични, тогава го пийте заран. Обаче в случай че резултатът е друг и ви кара да се чувствате по-тревожни, не можете да заспите, по-гладни, то тогава най-добре да не го пиете заран. Помислете по кое време и какви количества, с цел да не пречи на съня ви.
Защо да пием кафе на зърна, а не разтворимо?
Кафето е напитката, с която доста хора започват деня си. Тази кофеинова течност ни ободрява и ни кара да се усещаме доста по-тонизир...
Прочети повече
Преди обяд

Краткият отговор на въпроса по кое време да пиете кафето си е преди обяд. Кафето съдържа кофеин, който е стимулант, освен на нервната система, само че и на кортизола. Кортизолът е хормон на напрежението, който поначало е във високите си стойности заран. С напредването на деня, равнищата му понижават. Ето за какво, не е добра концепция да започнете деня си с ароматната напитка, която ще увеличи още повече равнищата му. Затова е добре да отложите потреблението ѝ за по-нататък денем. Това обаче не значи да чакате обяд или следобяд. Можете да изпиете кафето си и преди обяд.

Една от дилемите на кортизола е, когато се разсъни, той да увеличи равнищата на стрес в тялото ни. Това обаче не се случва в оня неприятен смисъл, за който от ден на ден се загатна. Тук стресът е стимулант. Кортизолът дава отговор за тласъка след пробуждане, контрола на кръвната захар, имунната система, както и други метаболитни процеси. Поради тази причина равнищата на кортизол скачат естествено, когато се събудим.  Когато свърши своите задания, той спада денем. Това са данни от изследване, оповестено Emotion през 2016 година.

За да избегнете непотребното повишение на кортизола, то изпийте кафето си 1 час след пробуждане.
Никога не комбинирайте тези храни с кафе
Консумацията на кафе може да повлияе на способността на тялото да усвоява някои минерали и витамини. Въпреки че това се дължи на кофеин...
Прочети повече
Преди подготовка

Можете да пиете чаша кафе и преди подготовка. Това ще увеличи енергийните равнища и ще даде подтик на метаболизма ви. Когато изпиете чаша кафе 30 минути преди подготовка, вие ще имате по-голяма устойчивост и ще можете да извършите повече извършения.

Кога е най-неподходящото време за пиянство на кафе?

Най-лошото време, в което можете да се насладите на тази своя обичана напитка, е през късния следобяд или вечерта. То може да повлияе на качеството на съня, да усили продуктивността, да окаже въздействие върху нервната ви система и да ви направи надалеч по-малко бодри на идващия ден.

 
Кафето може да избави черния дроб от заличаване
Черният дроб дава отговор за редица значими процеси в тялото, само че самият той също се нуждае от помощ. Според диетолога Кортни д`Анджело кафето...
Прочети повече
Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР