Първото нещо, което неминуемо ще забележите в новият Gmail, е

...
Първото нещо, което неминуемо ще забележите в новият Gmail, е
Коментари Харесай

Да извлечем максимума от новият Gmail

Първото нещо, което неизбежно ще забележите в новият Gmail, е че... ами, че наподобява извънредно доста като остарелия Gmail. Гугъл обновиха интерфейса, полираха го и прибавиха редица нови детайли, само че като цяло, на външен тип е непокътнат съвсем същия. И това е доста добре, като се изключи че е малко знамение във връзка с дизайна и вкараните нововъведения.

Но не се залъгвайте, новият Gmail е препълнен с нови варианти и функционалности, като генералната концепция е, освен менажирането на пощата да стане по-бързо и интуитивно, само че и да даде нововъведения, които до преди няколко години не бяха вероятни.

Прочетете още: Натиснаха Гугъл да ограничи връзките с Huawei

Имайте поради, че препоръките и триковете, които ще покажем по-долу, се отнасят към уеб-базираната десктоп версия на новият Gmail, която всеки може да задейства като кликне на иконата със зъбчатото колело в горния десен ъгъл и избере " Try the new Gmail ".

По-малко разбория и повече пространство

Новият Gmail разрешава да разбиете левият панел, който съдържа лейбълите и категориите. Само би трябвало да кликнете на меню иконата с трите линии (познато още и като " хамбургер меню " ) в горния ляв ъгъл на екрана и панелът ще се смали до стеснен лист от иконки. Когато преминете оттова с курсура на мишката, автоматизирано ще се разпъва и елементарно ще можете да намерите каквото ви би трябвало.

Бърза инспекция на атачмънтите

Това дейстиве може да се прави непосредствено от входящата кутия, без даже да отваряте известието. По подразбиране, новият Gmail демонстрира плочки за всеки файл асоцииран с даден мейл тъкмо под заглавието му. Единственото, което би трябвало да извършите е да кликнете на плочката, с цел да отворите превю на наличието на файла и да получите непосредствено нужната информация.

Ако ви нервират плочките за инспекция на атачмънтите

Лошата страна на плочките е, че вършат мейлите с атачмънти да наподобяват по-големи във входящата кутия, защото техните редове сатават по-високи и надлежно, по-видни и образно натоварващи. Ако не сте почитатели на този образ, само че и не желаете да губите опцията за достъп до атачмънтите с един клик, има решение и за вас. Можете да изключите този вид икони, като кликнете на зъбчатата икона в новия горен десен ъгъл и изберете " Display density ". Сега можете да превключите от " Default " аспект, на " Comfortable ".

За още по-компактна входяща кутия

Докато сте на " Display density ", изпробвайте опцията " Compact " и ще видите по какъв начин мейлите ще станат с по-малък падинг и по-сбита информация.

Тъмен Gmail

Бихте желали новият Gmail да има тъмна тематика? Всъщност, има. Единственото, което би трябвало да извършите е да отворите зъбчатата икона в горния десен ъгъл и да изберете " Themes ". Там ще намерите необятен набор от цветни варианти.

За феновете на бързия достъп

Когато минете с мишката над известие във входящата кутия, новият Gmail ще изведе поредност от дейности за бърз достъп в дясната страна. Можете да архивирате мейла, да го изтриете, да го маркирате като прочетен или непрочетен, да го снуузнете (повече за това след малко) или даже да поставите условие за отговор на съответния мейл.

Маркиране на прочетените мейли като непрочетени

Това става по-лесно отвсякога в новият Gmail. Когато отворите мейл, потърсете иконата пощенски плик вдясно от кошчето (хоризонталния ред от икони над известието, което е зоната директно под лентата за търсене). Ако я кликнете, ще маркирате известието като непрочетено единствено с едно деяние. Преди, това ставаше с три клика. И още нещо в тази връзка... Ако към този момент сте затворили мейла, минете с мишката върху него и кликнете иконата " Mark as unread ".

Снуузване на мейли

Снуузването е едно от най-практичните неща в новият Gmail. Наместо да позволявате на известията да се натрупат във входящата ви кутия и да образуват немислим хаос, снууз функционалността ще ви помогне да се справяте със обстановката. Ако можете да отговорите на мейл за по-малко от минута, направете го. Ако нещо не изисква навременното ви внимание, архивирайте го на момента. А в случай че нещо изисква вниманието ви, само че нямате времето, задайте му снууз и посочете ден или съответно време, когато ще можете да го погледнете.

Снуузване на голям брой известия по едно и също време

Ако имате доста мейли, които би трябвало да бъдат снуузнати и това може да стане бързо и елементарно. От входящата кутия маркирайте съответните известия и в хоризонталния ред от икони в горната част на екрана, изберете часовничето, а по-късно ден и час по кое време желаете да им обърнете внимание.

Следва продължение...
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР