Първото лятно техническо училище Съвременни системи за съхранение на възобновяема

...
Първото лятно техническо училище Съвременни системи за съхранение на възобновяема
Коментари Харесай

Първо лятно техническо училище на Професионална академия ХИТМОБИЛ

Първото лятно техническо учебно заведение " Съвременни системи за предпазване на възобновима сила - съществени правила, механически аспекти, нормативна база " на Професионална академия ХИТМОБИЛ, бе сполучливо извършено в интервала 25 - 29 септември 2023 година в хотел Вила Лист, гр. Созопол.

Обучението беше осъществено с финансовата поддръжка на Център за подготвеност " ХИТМОБИЛ - Технологии и системи за генериране, предпазване и ползване на чиста сила " (проект № BG05M2OP001-1.002-0014).

Желанието си да усвоят нови познания в региона на възобновимата сила и технологиите за предпазване и преработка реализираха възпитаници и студенти, понастоящем формиращи своята професионална визия на бъдещи иноватори, както и млади учени, решени да обогатяват и надграждат знанията и уменията си в тази настояща област. Сервизно бе и наличието на представители от бизнеса и промишлеността с отношение към " зеления: " енергиен преход.
 Снимка 638109
Директорът на Регионалния научен център на Българска академия на науките в гр. Бургас, проф. доктор Севдалина Турманова, Председател на Общински съвет-Бургас и член на УС на НАПОС - Република България, бе формален посетител на откриването на Училището. В приветственото си слово тя поздрави сърдечно всички присъстващи с " добре пристигнали " в красивия Созопол, изрази увереността си в значимостта на просветителната самодейност, която е в синхрон с целите на Европейския съюз за Зелена енергийна политика и насочи пожелания за триумф към участниците.
 Снимка 638111
Лекционната стратегия бе изнесена от специалисти с потвърден опит в трите тематични области " Класически и нови акумулатори ", " Водородни технологии " и " Електрическа подвижност ". Участниците имаха и неповторимата опция за визуализация на практическите аспекти в основаването на действителни произведения, разработвани и тествани в лабораториите на Централен комитет " ХИТМОБИЛ ".

В хода на извършените модерирани полемики и неофициални диалози бяха положени основите на бъдещи професионални съдействия и другарства. В края на събитието за всички искащи бяха планувани дати за посещаване в лабораториите на Център за подготвеност ХИТМОБИЛ.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР