Първото издание на SOFIA SPARK FEST ще предложи на гостите

...
Първото издание на SOFIA SPARK FEST ще предложи на гостите
Коментари Харесай

SOFIA SPARK FEST забавният начин да научиш нови неща

Първото издание на SOFIA SPARK FEST ще предложи на гостите си целодневна стратегия от занимателни и просветителни интензивности за цялото семейство. В трите дни на фестивала на огромната поляна в Южен парк ще има по нещо за всяка възраст - изкуство, спорт и развлечение.

На първия образователен ден дребни и огромни ще могат да опитат изцяло гратис страстта от най-лудия спорт в България - Bubble football. Всички на възраст над 7 години ще имат разполагаем големи надуваеми топки /бъбъли/, в които да влязат и да играят. Този атрактивен и по едно и също време провокационен спорт ще се разгърне на огромната поляна на 15 септември, а записванията за тимовете са към този момент отворени на Фейсбук страницата на фестивала - https://www.facebook.com/sofiasparkfest/. В следобедните часове в петък две от най-утвърдените имена на танцовата сцена в България ще се причислят към програмата, с цел да научат всички искащи на изкуството на уличния танц. X-energy crew ще създадат открит урок по брейкденс, а Ava - открит урок по стрийт денс. Младежите, на които следва да изберат своя професионален път, ще имат шанса да се срещнат и да поговорят с някои от най-известните имена в разнообразни специалности. В петък следобяд самодейността „ Spark idol “ ще ги срещне с водещия на bTV  новините Иван Георгиев, певицата Йоанна Драгнева, кулинарния познавач Лео и лекоатлетката Мирела Демирева.

В особено построената шатра на шоуто „ Фермата “ екипът на съдружие „ Българска история “ ще кани гостите на интерактивен урок по история, на който всеки може да ревизира познанията си и да завоюва премия.

Талантите от „ Гласът на България “ и техният наставник Поли Генова ще се качат на музикалната сцена тъкмо в 18.00 часа. Заедно с тях дебютната си ария ще извърши и една от най-младите музикални очаквания у нас – Дара Екимова.

На 16 септември, събота, звездите на SOFIA SPARK FEST, дружно с лицата на bTV и доброволци от всички краища на градаq ще се включат в огромното разчистване на Южния парк, което е част от най-мащабната доброволческа самодейност у нас - акцията „ Да почистим България дружно ” на bTV Media Group. През целия съботен ден гостите на фестивала ще имат разполагаем професионални инструктури в над 10 от най-актуалните спортни интензивности, измежду които класическа, виняса и ащанга йога, както и пилатес, зумба, BodyWork, Port De Bras. В събота вечер Белослава, Миленита и Рут Колева ще излязат дружно на сцената, с цел да заредят с положителни страсти и положително въодушевление.

В неделя, когато честваме Деня на София, програмата на фестивала ще предложи редица спортни и просветителни интензивности за най-малките.  Специално за SOFIA SPARK FEST ще бъде построена спортна площадка за деца, където квалифицираните инструктори от „ Little gym “ ще показват извършения, които ще оказват помощ на децата да развият съществени физически умения, възприятие за съгласуваност и надзор над личното тяло. Всички запалени дребни кулинари и техните родители ще могат да се включат в работилницата на „ Малкият готвач “, където ще се научат да подготвят бързи, лесни и здравословни менюта за учебния обяд.

Уикендът на SOFIA SPARK FEST ще завърши с „ Пощенска кутия за приказки “. В обичания на всички формат ще се включат известни персони, които ще четат онлайн най-хубавите разкази на тематика „ Без боязън – вдъхновяващи истории за триумфа, които палят искрата в другите “. Всеки, които желае да опише такава история, може да изпраща собствен роман по тематиката /с дължина до 3 стр./ на [email protected]. Първото издание на SOFIA SPARK FEST ще бъде закрито с концерт на Мария Илиева. Певицата ще изпее за първи път онлайн новото си парче – „ Mi amor ”.

SOFIA SPARK FEST се провежда под патронажа на кмета на София госпожа Йорданка Фандъкова и със съдействието на Столична община. Медийни сътрудници са bTV Media Group, webcafe.bg, chronicle.bg, BSS Media Group. Ментори и водещи на фестивала ще са Митко Павлов и Йоанна Драгнева.

Програмата и самодейностите на SOFIA SPARK FEST може да следите на www.sparkfest.bg и във Фейсбук.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР