Първото и най-важно нещо е да се гледат краткосрочни, средносрочни

...
Първото и най-важно нещо е да се гледат краткосрочни, средносрочни
Коментари Харесай

Николов: Поскъпването на природния газ може да не е толкова голямо

Първото и най-важно нещо е да се гледат краткосрочни, средносрочни и дълготрайни ограничения. Краткосрочно - това, което беше оповестено като планирана цена е на фона на разпоредбите, които би трябвало да се съблюдават към съответно сдружение и  входирането на документи към регулатора. Но следва да се има поради, че в деня, в който беше направено предложение, до днешна дата, цените на природния газ са доста по-ниски . Съответно до края на месеца могат да останат в такива стойности и даже по-ниски равнища. Това съобщи министърът на енергетиката Александър Николов пред медии след Годишната конференция на бизнеса с държавното управление.

Това обаче ще е допустимо под едно изискване - в случай че войната в Украйна не ексалира и няма още разтърсвания на газовия пазар, акцентира енергийният министър.

" Алтернативните трасета и доставки са способ, който може да докара до доста по-ниски цени ", уточни Николов във връзка с средносрочни и дълготрайни ограничения за газовите доставки у нас.

В края на декември бизнесът поддържа и предложи някои от детайлите в структурите на обезщетенията. До размера на средствата, които са налични в системата и бюджета, сме създали всичко допустимо. Естествено е, че не стигат и естествено, че цената е извънредно тежка за цялото общество, само че в последна сметка това е цената на война, разяснява министърът.

Очаквайте детайлности.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР