Първото фотографско доказателство за съществуването на пръстените на Нептун NASA

...
Първото фотографско доказателство за съществуването на пръстените на Нептун NASA
Коментари Харесай

Нептун както не сме го виждали досега

Първото фотографско доказателство за съществуването на пръстените на Нептун NASA получава още през 1989 година при прелитането на " Вояджър 2 ". Цели три десетилетия обаче изминаха откогато видяхме бледите и прашни пръстени на планетата. Но в този момент, толкоз години по-късно, към този момент имаме опцията да ги забележим в инфрачервения набор.
 Сатурн, NASA,
Нова доктрина за произхода на пръстените на Сатурн

Смела и правдоподобна догадка

NASA разгласиха нови изображения, снимани от галактическия телескоп " Джеймс Уеб ", които разкриват даже и по-трудните за разкриване пръстени на Нептун. В допълнение към няколко ясни, тесни пръстена, на фрагментите виждаме и по-бледите прахови ленти на планетата.

Любопитно е, че на фотосите тя наподобява бяла. Макар и необикновен, този резултат се получава поради газообразния метан, който е част от химическия състав на планетата. На близката инфрачервена камера на Джеймс Уеб той просто няма по какъв начин да наподобява наследник, в какъвто цвят сме привикнали да виждаме Нептун.

При наблюдението си на най-отдалечената планета в нашата слънчева система телескопът, с изключение на пръстените ѝ, е уловил и седем от 14-те ѝ известни луни. Сред тях е и Тритон, най-голямата, която се движи към планетата по необикновена противоположна орбита.
 Юпитер, Джеймс Уеб, NASA и новите фотоси на телескопа
Юпитер както не сме го виждали до момента

Нови фотоси на телескопа Джеймс Уеб

Този факт поражда хипотези от страна на учените, на които оттук насетне им следва да изследват Нептун и луните му по-задълбочено, и то още веднъж благодарение на телескопа " Джеймс Уеб ", написа CNN.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР