Първото допитване до общественото мнение, след като беше обявено, че

...
Първото допитване до общественото мнение, след като беше обявено, че
Коментари Харесай

Допитване: Нетаняху ще спечели изборите с лекота



Първото допитване до публичното мнение, откакто беше оповестено, че в Израел ще има предварителни избори, предсказва поредна безапелационна победа за премиера Бенямин Нетаняху, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Резултатите от допитването, оповестени през днешния ден във всекидневника " Маарив ", демонстрират, че ръководещата партия " Лукуд " на премиера Нетаняху сигурно ще има 30 места в 120-местния Кнесет и той ще разполага с болшинство за десния си националистически блок.
На второ място, съгласно анкетата, с 13 места, е към момента хипотетичната партия отпред с някогашния боен началник Бени Ганц, който следва да разгласи дали ще се яви на изборите. Левите и центристките партии остават надалеч обратно. Левоцентристката партия Йеш Атид ( " Има бъдеще " ) отпред с Яир Лапид евентуално ще получи 12 места, при 11 в настоящия състав на Народното събрание, показва Ройтерс.

Нетаняху разгласи предварителни избори през април, подготвяйки терена за тримесечна акция, помрачена от поредност следствия за корупция против него, акцентира АП.
Премиерът е разследван по три каузи за подкупи, само че отхвърля да е направил нещо неправилно. Той чака решението на основния прокурор дали да одобри полицейската рекомендация да бъдат повдигнати обвинявания против него.
Възможното предявяване на обвиняване се чака в границите на няколко седмици, само че съгласно израелски медии основният прокурор може да избра да отсрочи решението си, с цел да не се отрази то на изборните резултати.
Министерството на правораздаването заяви през вчерашния ден, след оповестяването на предварителните избори, че работата по делата ще продължи, " без значение от политическите събития ". В коментар на резултатите " Маарив " отбелязва, че в случай че Нетаняху завоюва, ще може да извърши обещанието си, обещано през вчерашния ден, да образува дясно държавно управление, сходно на това, което оглавява сега.

Според допитването, Нетаняху, който сега е четвърти мандат министър-председател, може да разполага с най-малко 63 места, с две повече, в сравнение с има сегашната му коалиция, показва Ройтерс.
В последните си изявления Нетаняху се концентрира върху това, което счита за свои основни достижения - оправянето със заканите за сигурността, идващи от Иран и палестинските бойци, построяването на мощна стопанска система и дипломатическите контакти с арабски страни в Персийския залив, които споделят загрижеността на Израел във връзка с Иран.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР