Първосигнално всеки е склонен да възприема магданоза като подправка, но

...
Първосигнално всеки е склонен да възприема магданоза като подправка, но
Коментари Харесай

Магданоз – срещу подуване на корема и лош дъх


Първосигнално всеки е податлив да възприема магданоза като фалшификация, само че истината е, че той е и измежду най-полезните билки . Дори когато се употребява в ниски дози, лечебната мощ на магданоза е налице.

Две от многото сфери, в които той оказва удобен резултат върху здравето, са елиминирането на неприятния мирис в устата и оправянето с подутия стомах .

Връзка от 100 г магданоз обезпечава над 100% от дневната доза витамини А, С и К. Освен тях ни достава половината от изискуемото на ден количество желязо и фолиева киселина. В допълнение носи и към 20% от всекидневно нужните ни дози манган, магнезий, калий и калций. Не на последно място магданозът е доста богат на очни пигменти и мощни

антиоксиданти – лутеин, бета каротин и други

Така, паралелно с билковите си качества, магданозът постоянно се значи и като суперхрана.

Комплексният състав на магданоза му обезпечава мощно диуретично и антибактериално деяние . Те стоят в основата на две от най-отчетливите здравни изгоди, които той носи.

Справяне с подутия стомах
Има научни доказателства, че магданозът може да се употребява като естествен диуретик – за извеждане на арестуваната в организма вода. Тя е съществена причина за честите недоволства от дискомфорт и тежест в стомаха, тъй като провокира неговото отичане. Консумацията на магданоз покачва образуването на урина и оказва помощ за бързо извеждане на арестуваната вода. Този резултат се изяснява със стимулиращото деяние на магданоза върху активността на бъбреците.

Свързани публикации.. Анасон – 3 в 1 против анемия, кашлица и издут стомах 0 Магданоз - бомба от витамин К 0 Кое е по-полезно – цвят или корен от глухарче? 0

Елиминиране на неприятния мирис
Лошият мирис в устата се дължи на задържането на бактерии в зъбната плака и отделяните от тях отпадни артикули. Антибактериалното деяние и приятният мирис на магданоза обезпечават от една страна унищожаване на бактериите, а от друга трайно ободряване на дъха .

С магданоза няма по какъв начин да се предозира, по тази причина ограничавания за потреблението му на процедура няма. Колкото по-често хапваме магданоз, толкоз по-рядко ще се борим с неточен и издут стомах и дентални проблеми. Той оказва помощ както за по-бързо справяне с тези положения, по този начин и за предварителната защита им при хора, при които те основават хронични проблеми.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР