Първоначалното предложение но ГЕРБ беше за безсрочно извънредно положение, но

...
Първоначалното предложение но ГЕРБ беше за безсрочно извънредно положение, но
Коментари Харесай

БСП: Първоначално ГЕРБ предложи безсрочно извънредно положение

Първоначалното предложение само че ГЕРБ беше за безсрочно изключително състояние, само че ние поискахме то да бъде един месец. С това подсигуряваме, че държавното управление няма да злоупотреби.
Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на разискването на изключителното състояние в Народното събрание.
" България е изправена пред рецесия и обстановката изисква разсъдък, самообладание и отговорност. Най-важно през днешния ден е здравето на българските жители ", сподели Нинова.
" Днес на председателски съвет направихме предложение за допълнение на решението на Министерски съвет, които господин Борисов и Министерски съвет одобриха. Те бяха изключителното състояние, което се вкарва да бъде със период от един месец.
Първото предложение беше да бъде безсрочно. Второто, което ние предложихме - пълномощията, които се гласоподават на Министерски съвет категорично да бъде записано, че са на съображение на член 57, алинея 3 от Конституцията. С това ние подсигуряваме, че Министерски съвет няма да злоупотреби с пълномощията. Ние желаеме да благодарим на лекарите,сестрите и медицинския личен състав в българските лечебни заведения ", сподели още Нинова.
Тя съобщи, че чака от Министерски съвет законодателни начинания. " Ние сме законодателен орган и би трябвало да променим тези закони, които да подсигуряват спокойна работа на всички институции за преодоляване на обстановката. Вероятно ще се наложи да обсъдим и приемем такива законодателни начинания ", добави още Нинова.
" Очакваме държавното управление да внесе актуализация на бюджета. Заявихме и на министър-председателя,че в тази обстановка раздаването на пари на парче посредством разпореждане на Министерски съвет и заобикаляне на Народното събрание е безусловно недопустимо ", разяснява Нинова, представена от Фокус.
" Притеснява ни действието на държавното управление на парче. Очакваме сложен държавнически метод с взор в бъдещето ", регистрира тя и уточни, че идващото предизвикателство са икономическите проблеми.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР