Първоначалното гласуване в събота, което беше ограничено до военен и

...
Първоначалното гласуване в събота, което беше ограничено до военен и
Коментари Харесай

Призив за бойкот и опасения за сигурността помрачиха първите провинциални избори в Ирак от десетилетие

Първоначалното гласоподаване в събота, което беше лимитирано до боен и охраняем личен състав и разселени хора, живеещи в лагери, сподели релативно висока изборна интензивност от към 67%, само че интензивността на гласуването в понеделник измежду общото население се очакваше да бъде ниска.

Муктада ал-Садр, авторитетен шиитски свещеник и политически водач, който публично се отдръпна от политиката през 2022 година по време на продължителна невъзможност към съставянето на кабинета, прикани поддръжниците си да бойкотират провинциалните избори, заявявайки, че тяхното присъединяване ще ускори господството на една корумпирана политическа класа.

Висшият шиитски свещеник на Ирак аятолах Али Ал Систани не направи изказване, насърчаващо присъединяване в изборите в понеделник както нормално правеше в предишното.

В Садр Сити, предградие на Багдад, което е една от крепостите на Садр, гласоподавателите наподобява значително се вслушват в апела за протест. В една изборна секция, където на стената беше за...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР