Първоначално защитих Живко Коцев, защото моите преки наблюдения са от

...
Първоначално защитих Живко Коцев, защото моите преки наблюдения са от
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: Развръзката в МВР е изключително тревожна

" Първоначално опазих Живко Коцев, тъй като моите директни наблюдения са от професионалната ни взаимна активност, до момента в който бях министър на вътрешните работи и когато бе дадена висока професионална оценка от неговите директни ръководители в Столична дирекция на вътрешните работи и основния секретар към тогавашния миг, с който сме обсъждали всяко едно кадрово предопределение, което сме правили в регионалните дирекции. Тогава ние го преназначихме от Четвърто районно в Областна дирекция Велико Търново и там резултатите бяха доста положителни на фона на предходни интервали, когато в действителност не е имало подобен екип, който да работи професионално и да си приготви нещата. Това разяснява Цветан Цветанов  Цветан Цветанов Цветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 година в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа ръководител на и някогашен вътрешен министър след свадите с основния секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев, оповестиха от паптията.

„ Това, което излиза в общественото пространство в този момент, доста ясно би трябвало да се разграничим, че сходно държание не е обикновено за един върховен държавен чиновник, в тази ситуация основния секретар, да има такива интимни и персонални фотоси, които да компрометират и да основават друго чувство в хората за нещо, което не е както би трябвало. Тревожно е, че в действителност Живко Коцев при всички положения е бил подложен на напън. В един подобен миг той е бил под някакъв прочувствен напън и този душевен напън, който му е бил оказан, аз съм уверен, че поради това се е съгласил да свидетелства. Смятам, че това не е по неговата воля и  волеизявление, ами е под въздействието на някакви други фактори “, изрази мнение Цветанов.

„ твърди, че се познава доста по-отдавна с тези арестувани лица и очевидно това е техният жанр да се снимат с високопоставени държавни чиновници, с цел да може или да изпъкват пред техни другари, или пък това да го осребряват с някакви операции, или надлежно да реализират някаква противозаконна активност, каквато в тази ситуация се разяснява за контрабанда “.

Според някогашния вътрешен министър развръзката в Министерство на вътрешните работи е извънредно тревожна.

„ Обществото към този момент губи способността си да разчита, че фактически имаме правоохранителни органи, които могат да защитят публичните и национални ползи “.

Цветан Цветанов  Цветан Цветанов Цветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 година в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа разяснява и подозренията, които има сега в и към, а те въпреки всичко работеха взаимно през последните девет месеца, само че през този интервал бяха извършени и  локалните избори.

„ Самите те споделят, че той не е в положение да обезпечи почтен и транспарантен избор. И вие виждате каква отрицателна сила се стоварва и какво задължение се натоварва, сегашният длъжностен образец, господин Димитър Главчев. Тези избори за първи път ще започват с чувството, че Министърът на вътрешни работи, управлението на Министерство на вътрешните работи няма да е в положение да обезпечи транспарантен, почтен избирателен развой, което е огромен проблем за служебния кабинет. И не знам за какво има такова упорстване и такава отбрана за. Смятам, че в случай че приемем, че фотосите на Живко Коцев са укорими, ами представете си, че има по-тревожни и по-дискредитиращи фотоси с, само че те не излизат на напред във времето и не се демонстрират “, загатна Цветанов.

„ Ние сме като на едно полесражение и в полза на истината това може би ще бъдат изборите, в които ще има извънредно доста престъпни случаи. Ще има несъмнено проявление единствено на едната страна. Представяте ли си, в случай че приемем, че политическите партии, споделяме всичките, правят някакви до някъде пазаруване на гласове или някакво корпоративно или следено гласоподаване. Представете си, че едните го вършат доста огромно, другите, да вземем за пример, някой си е превишил правата, решил е, че по този метод ще изкара 50 гласа повече и в един миг го хващат. Това ще бъде първа водеща вест в страната. А другите просто необезпокоявано ще си извършат това, което в действителност е терзанието на политическите партии, които желаят да има бистрота в изборния развой. И мотивацията за изборите към този момент се изгубва. Тук, апропо, има и различен значителен проблем. Това са секционните изборни комисии. В България има 12 400 секционни изборни комисии. Смятате ли, че всички тези партии, които сега са Промяната, и тези, които са отвън парламентарните сили, ще могат да обезпечат нужното качествено наличие на готови членове на секционните изборни комисии “, попита Цветанов.

Бившият вътрешен министър сподели в умозаключение, че най-големият проблем е, че в последните години няма тактика, няма неотложни, краткосрочни и дълготрайни ограничения в системата на Министерство на вътрешните работи.

„ Те би трябвало да бъдат придружени с възможни законодателни промени, тъй като всеки приказва за промяна, само че никой не дава решение. Виждаме в този момент сега какъв брой е скъпо да имаме равно отдалечена институция от изпълнителната и от законодателната власт, която да завърши един развой по назначение, където в действителност няма този политически заряд. Защото с президентски декрет и с това, което има като пълномощия президентът, се реализира една балансираща роля, която в действителност съумява да бъде един справедлив съдия, тъй като виждате сега какво се случва. Имаме изпълнителна власт, имаме работещ парламент, което за първи път се случва, тъй като сега с измененията в Конституцията, аз считам, че това е извънредно нездравословно, както за верните законодателни гласувания и решения, които се взимат, по този начин също и за управнически решения, които могат да бъдат взети под напън от дадени политически обединения, които го вършат единствено само, не с цел да защитят някакъв народен интерес, а с цел да реализиран политически дял от всичко това, което се прави сега “.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР