Първоначалният шок, когато всичко беше спряно като покупки, освен храната,

...
Първоначалният шок, когато всичко беше спряно като покупки, освен храната,
Коментари Харесай

Наш икономист каза свърши ли най-лошото

Първоначалният потрес, когато всичко беше спряно като покупки, с изключение на храната, бавно се преодолява и се връщаме към по-нормална обстановка. Това разяснява пред Българска национална телевизия икономистът Георги Ангелов.

"Има ограничения, има отстояния, има маски, само че това не пречи да отидеш на коафьор, да отидеш в някое магазинче, да си купиш нови обувки, в случай че са скъсат... ", уточни той.

Според него може би сме минали най-тежкото от позиция на потреблението, както и на промишлеността.

Нашите фабрики затвориха, тъй като затвориха автомобилните фабрики в Германия, само че през вчерашния ден отвори първият авто цех в Чехия, идната седмица се чака още няколко да отворят и евентуално при започване на май по-масово ще забележим отваряне в Западна Европа на автомобилни фабрики, надлежно нашите фабрики, които създават елементи и съставни елементи, също последователно през май ще стартират да работят, предвижда Георги Ангелов.

"Струва ми се, че сме минали най-лошото. Това не значи, че тръгваме към бързо възобновяване, само че не се сриваме толкоз, колкото през месец март ", съобщи икономистът.

Един бранш не се възвръща и няма скоро да се възвърне и това е туризмът и най-много интернационалният туризъм, сподели икономистът.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР