Първоначалните предлагания на криптовалути вече не са нещо ново. Но

...
Първоначалните предлагания на криптовалути вече не са нещо ново. Но
Коментари Харесай

Това може да е първата община в света, която ще пусне своя криптовалута

Първоначалните предлагания на криптовалути към този момент не са нещо ново. Но в никакъв случай до момента цялостен град не е взел участие в сходна самодейност. Скоро обаче това може да се промени.

Град Бъркли в щата Калифорния, Съединени американски щати, обмисля да организира такова в началото предложение (ICO) и да пусне своя лична криптовалута. Тя ще бъде обезпечена с общински облигации, написа Bloomberg.

Инвеститорите, които си закупят токени, ще получават същите лихви като закупилите си облигации. Самата валута пък ще може да бъде употребена в локалните магазини и заведения за хранене и даже за заплащане на наем за жилище.

Властта в общината към момента разисква детайлите, в това число дали ще би трябвало да получи утвърждението на гласоподавателите и какви планове ще бъдат финансирани със събраните средства. Общинският консултант Бен Бертлет показва, че те могат да оказват помощ за построяването на налични жилища - главен проблем в много скъпия район към Сан Франциско. А и данъчната промяна на президента Тръмп понижи тласъците за фирмите да строят сходни жилища.

 Реформата на Тръмп нанесе удар върху строителството на налични жилища
Реформата на Тръмп нанесе удар върху строителството на налични жилища

Промяната направи построяването им по-малко привлекателно за фирмите

Пазарът на общински облигации рядко е асоцииран с съвременна технология. С огромен брой институции, които издават скъпите бумаги и неналичието на централна борса, инструментът от дълго време се счита за прекомерно непрогледен спрямо акциите и корпоративния дълг.

Използването на блокчейн технологията би понижило разноските при заема, а и ще направи инвестицията за искащите по-евтина и лесна.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР