Първокласно меню за вечеря от злополучното първо пътуване на Титаник,

...
Първокласно меню за вечеря от злополучното първо пътуване на Титаник,
Коментари Харесай

Менюто от „Титаник“ продадено на търг във Великобритания за 103 000 $

Първокласно меню за вечеря от злощастното първо пътешестване на Титаник, предлагащо стриди, говеждо и зеленоглава патица, беше продадено за £84 000 ($103 000), заяви аукционната къща в Обединеното кралство, виновна за продажбата му в неделя. Оригиналният позлатен надпис на менюто, менюто за ядене, сервирано на 11 април 1912 година, към този момент не се вижда.

Над 1500 пасажери и екипаж починаха, когато корабът потъна, откакто се удари в айсберг вечерта на 14 април 1912 година Менюто " демонстрира следи от потапяне във вода, които са били отчасти изтрити, противоположната страна на менюто също ясно демонстрира спомагателни доказателства за това ", сподели аукционерът Андрю Олдридж. „ Това би означавало, че менюто е било подложено на ледените води на Северния Атлантик сутринта на 15 април, или че е напуснало кораба с оживял, който е бил изложен на тези студени морски води, или е открито върху лицето на един от починалите, “ добави той.

Смята се, че е единственото оживяло копие на първокласно меню за вечеря на 11 април и е намерено във фотоалбум, принадлежащ на починалия канадски историк фен Лен Стивънсън. Менюто беше продадено в събота в аукционна къща Henry Aldridge & Son в Уилтшир, югозападна Англия.

Други продукти в разпродажбата включваха швейцарски джобен часовник, който бе открит у пасажера Sinai Kantor и в този момент бе продаден за £97 000, до момента в който палубно одеяло с рисунки, евентуално употребявано по време на избавителната интервенция, донесе £96 000.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР