Първокласници от две паралелки в СУ "Васил Левски" в Русе

...
Първокласници от две паралелки в СУ "Васил Левски" в Русе
Коментари Харесай

След положителен тест за COVID-19 на учителка: Първокласници от Русе са под карантина

Първокласници от две паралелки в СУ "Васил Левски " в Русе са под карантина, защото учителка е дала позитивен резултат за COVID-19, оповестиха от Областния действен щаб и от Регионалното ръководство на образованието в крайдунавския град.
Началникът на РУО Росица Георгиева разяснява, че първокласниците в продължение на 14 дни ще учат отдалечено.
На въпрос дали това ще окаже въздействие на образованието им, тя разяснява, че учениците сега усвояват изписване на детайлите на буквите.
"Има обезщетителни механизми, както и в допълнение образование по български език и литература. Колегите ще създадат вероятното, с цел да наваксат пропуските, които могат да се появят по време на отдалеченото образование ", изясни Георгиева.
От Областния действен щаб осведомят, че през последното денонощие възпитаник и още един преподавател в Русе са диагностицирани с ковид.
Става дума за седмокласник в частното учебно заведение "Леонардо да Винчи ". Установени са 11 контактни възпитаници на момчето, които ще бъдат под 14-дневна домашна карантина.
С позитивен PCR тест за инфекцията е и учителка, преподавала във втори и трети клас на гимназията по европейски езици в града. Епидемичните изследвания не престават, като под карантина са 43 възпитаници.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР