Първокласникът Филип Тонев от Пазарджик е очарователно момченце, което има

...
Първокласникът Филип Тонев от Пазарджик е очарователно момченце, което има
Коментари Харесай

7-годишният Филип мечтае да расте като връстниците си

Първокласникът Филип Тонев от Пазарджик е очарователно момченце, което има една съкровена фантазия – да пораства като връстниците си. Той е роден с рядко заболяване – Синдром на Силвър Ръсел. Видимо по-мъничък е от останалите поради присъщия за болестта недостиг на растежен хормон.

Майката само че Филип – Надежда Тонева, схваща, че с детето й има проблем още по време на бременността, само че взема решение да го резервира. Диагнозата е доказана на едномесечна възраст. Притеснените му родители обаче скоро схващат и положителната вест – при него синдромът визира единствено физическото развиване, в умственото и психическото малчуганът върви с другите деца на неговата възраст.

За да ги настигне и на растеж обаче, би трябвало да му инжектират спомагателни дози хормон на растежа всяка вечер. Една „ химикалка “ с медикамента стига за седем дни, с идното увеличение на дозата ще е задоволителна за пет дни. Струва 150 лв., сума, каквато фамилията му не може да си разреши. Бащата на момченцето е тракторист, майката – служителка в транспортния отдел на частна компания. Имат и по-малка дъщеричка – 2-годишната Яна.

Филип е едно от децата, получили помощ от националната акция „ Българската Коледа “ и очакващи нова поддръжка по пътя към цялостното възобновяване. То е постижимо в неговия случай, само че са нужни още средства. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР