Първо заседание ще има следобед временната парламентарна комисия, която ще

...
Първо заседание ще има следобед временната парламентарна комисия, която ще
Коментари Харесай

Комисията "Грипен" се събира на първо заседание

Първо съвещание ще има следобяд краткотрайната парламентарна комисия, която ще ревизира избора на нов вид военен аероплан. Тя ще разиска разпоредбите си за работа.

ГЕРБ предложиха основаването на комисията, откакто стана ясно, че служебният кабинет е класирал преди всичко офертата на шведската компания за изтребители "Грипен ". Официално данните от класацията станаха известни, близо месец след идването на държавното управление "Борисов " З на власт, от отчет на министъра на защитата. Премиерът тогава сподели, че ще стартира диалози с Швеция, само че от документа стана ясно, че офертата за доставката на американските Ф-16 е била дисквалифицирана. Тогава от ГЕРБ заговориха за висша корупционна скица, осъществена от най-високо политическо равнище. Последваха и реплики към президента Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш... към профила и съгласуването на комисията. Тя би трябвало да се запознае с процедурата, дейностите на длъжностните лица и дали е обезпечена самостоятелност при вземането на решенията за договорка, чиято стойност се чака да е 1 милиард и половина лв., отбелязва БНР.

Дни преди първото съвещание президент и министър председател се срещнаха да обсъдят обстановката. Комисията ще работи два месеца, а до тогава, съгласно специалисти, не е проблем да се водят и диалози с шведите. Фирмата-производител на изтребителите е с настройката същинските договаряния да стартират след лятната почивка. Президентът Румен Радев обаче упорства договорка да има до края на годината.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР