Първо шоколад, сега кафе — доставките на необходимите за съвременния

...
Първо шоколад, сега кафе — доставките на необходимите за съвременния
Коментари Харесай

Покачващите се цени на кафето ще натиснат културата на кафенетата в Азия

Първо шоколад, в този момент кафе — доставките на нужните за актуалния живот артикули се свиват от изменящия се климат. Екстремните температури и сушите в Югоизточна Азия, където се намират вторият и третият по величина производители на кафе на зърна, доведоха до по-ниски реколти. Намаляването на предлагането на фасул има последствия освен за всекидневието ни, само че и за облагите на компанията.

Гореща вълна във Виетнам, вторият по величина производител на фасул в света, може да понижи производството с до една пета през годината до септември спрямо прогнозата на Министерството на земеделието на Съединени американски щати. Износът от Индонезия, третият по величина производител, също се чака да спадне заради сходни аргументи, което ще означи втора поредна година на спад.

В резултат на това световните фючърси на кафе на зърна са покрай рекордно високи равнища. Цените на лондонските фючърси за кафе робуста, световният пример, са се повишили с повече от 50 % през последната година до към 3500...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР