Първо предупреждение, а след това и глоби ще получат гражданите,

...
Първо предупреждение, а след това и глоби ще получат гражданите,
Коментари Харесай

Маските станаха задължителни и в Северна Македония

Първо предизвестие, а по-късно и санкции ще получат жителите, които не съблюдават мярката за наложително носене на защитно покритие на носа и устата. Това условие влезе в действие от 23 април в Северна Македония, паралелно с мярката за облекчено напредване.

Въведените ограничения са от основно значение за битката против разпространяването на ковид в страната.
Гражданите могат да употребяват респираторна маска, хирургическа маска за еднократна приложимост, текстилна маска за многократна приложимост, шал или нещо, което да препятства преместването на вируса.
Носенето на защитна маска е наложително във всички публични затворени пространства, каквито са публичният превоз, магазините, банките, пощите, поликлиниките и лечебните заведения, институциите, както и откритите места, на които няма опция за съблюдаване на нужната отдалеченост от 2 метра като пазарите и откритите търговски площи.
По отношение на свободата на напредване, жителите нямат право да излизат всеки работен ден от 19:00 до 05:00 часа на идващия ден. Лица над 67-годишна възраст може да излизат всеки работен ден в интервала сред 05:00 и 12:00 часа, а хора до 18-годишна възраст имат право да излизат от понеделник до петък сред 13:00 и 19:00 часа.
Забранено е излизането от 15:00 часа в събота до 05:00 часа в понеделник.
Облекчение има за магазини, бутици и цветарски магазини в някои общини.
От през днешния ден пада възбраната за вървене в гората и горските землища. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР