Първо му обезмислиха заповедта, а после уволниха и назначения по

...
Първо му обезмислиха заповедта, а после уволниха и назначения по
Коментари Харесай

Две лоши новини за бившия екоминистър – „зеления“ Борислав Сандов

Първо му обезмислиха заповедта, а след това уволниха и назначения по негово време шеф на парк " Рила "

Като круши капят тези дни заповеди, издадени от някогашния екоминистър от квотата на „ зелените “ - Борислав Сандов.

Първо Националният съвет по биологично многообразие даде зелена светлина за довършването на автомагистрала „ Струма “ в региона на Кресненското дефиле. Както е известно, в последния си работен ден, в 17 часа, Сандов, въпреки и към този момент като министър в оставка от кабинета на „ Продължаваме промяната “, анулира всички процедури по Оценка на въздействието върху околната среда, с което бе блокирано завършването на Автомагистрала „ Струма “ през Кресненското дефиле. България бе изправена пред риска да върне на Брюксел 1,6 милиарда евро, получени за строителството на автомагистралата.

Според уеб страницата Еконовини, с това свое деяние Сандов е обслужил ползите на неправителствените екологични организации, които над 20 години саботират довършването на Автомагистрала " Струма " през Кресненското и лобират за 15 км тунел в полза на швейцарска компания.

Сега, с решението на Националния съвет по биологично многообразие, работата по този план се отпушва, само че съществуват опасения, че пропуснатите месеци могат да се окажат съдбовни и България да заплати съществени финансови наказания.

Днес се появи и още една неприятна за Сандов вест - служебният министър на околната среда и водите доктор инж. Росица Карамфилова уволни назначения по негово време Владимир Милушев за шеф на дирекция " Национален парк Рила ".

В профила си във Facebook Милушев декларира, че за него е било чест и отговорност да е отпред на парка, а през седемте месеца, през които бил отпред на администрацията,
се осъществили редица действия, свързани с опазването на природата, туризма, поминъка, обвързван с планината. В оповестения лист той показва прекъсването на достъпа на МПС-та до Седемте рилски езера, възстановяване на теренния надзор, начало на оптимизация и цифровизация на мониторинга за биоразнообразието, замяна на осведомителни табели, знаци, дървени мостчета и така нататък

Приятели и сътрудници на към този момент някогашния шеф са безапелационни, че уволнението му е неприятна вест.

Според негови съперници, по време на ръководството си Милушев уволнил огромна част от дългогодишните специалисти, които работят в парка и ги заменил с представители на зелени неправителствени организации без опит в сферата. Преди седмица един от освободените чиновници се самоубил, твърди Еко вести и прибавя, че Милушев е бил в спор на ползи при назначението си -  по едно и също време шеф на парк „ Рила “ и шеф на клона в Благоевград на швейцарско-българската зелена фондация " Биоразнообразие ". Той е и някогашен претендент за народен представител от Демократична България.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР